Mi-am pierdut inspirația. Dormea pe partea cealaltă a patului

Nu trec prin perioada cea mai prolifică a vieții mele. Abia am făcut 2 săptămâni de când m-am întors din cel mai lung concediu al vieții mele de aproape 2 luni, și încă nu mi-am găsit locul. Încă mai mătur cadavre de păianjeni morți prin asfixiere, încă mai spăl rufe cu miros de nisip, încă mai vânez o bucată de inspirație lăsată la maturat pe masa din bucătărie.

Dar cred c-au mâncat-o și pe aia muștele

Am intrat într-o stare de letargie și de uitat ca-ntr-o gaură neagră la calculator că și boul ar fi gelos pe mine cu tot cu poarta lui nouă. Nu știu dacă e de la Saturn Retrograd, cele 40 de grade din casă sau țânțarii care m-au devorat dar știu sigur 3 soluții care te pot scoate pe ușa din spate când ai băut toate cidrele din frigider, ai mâncat toată găleata de înghețată și tot nu știi cum, de ce și care-i mai bună. Din orice ai face.

Varianta 1: fă un duș!

Cele mai faine idei de articole, cea mai tare idee de cadou pentru cei 40 de ani ai soțului meu, cele mai nebunești gânduri și mai palpitante discursuri mi-au venit sub duș, în timp ce creierul mi se golea de stres, temeri și fixații. Stai cât e nevoie, răcește apa treptat dacă te ține derma și nu te gândi la nimic. Primul gând e de aur! Și al doilea! Și toate după ele. Pune-le bine și lasă-le la dospit. Vor deveni geniale!

Varianta 2: fă sex, de preferat cu domnul care doarme pe partea cealaltă a patului!

Spun cercetătorii că endorfinele eliberate în timpul orgasmului te relaxează, te pot vindeca de depresie și de creditul la bancă. Cel puțin pentru câteva minute de aur în timpul și ceva idei salvatoare de după. Am găsit un articol interesant dacă mai aveți vreun dubiu asupra acestui fapt. Mie mi s-a confirmat de fiecare dată, și de cele mai multe ori aplic numărătoarea inversă. Încep cu punctul 2 și termin cu punctul 1.

Gluma poate fi mereu aceeași:

– Mă ajuți cu inspirația?

Varianta 3: fă altceva!

Ieși la o cafea cu o prietenă, sun-o dacă timpul nu-ți permite cu toate că noi știm că uneori un telefon poate dura mai mult decât o cafea la terasă, dă două ture prin fața blocului, stai 5 minute pe o bancă într-un parc și privește în jurul tău, mergi pe jos 10 minute, vorbește cu o vecină pe care n-ai mai văzut-o niciodată. Conectează-te cu lucruri diferite ție, noi, care te pot pune pe gânduri și care te vor ajuta să faci conexiuni, să legi lucruri vechi cu cele noi, să creezi un întreg.

Eu de obicei sun un prieten vechi, dar foarte diferit de mine. Vorbim de toate, ne cunoaștem și nu știm aproape nimic de noi. Ne surprindem în continuare și dăm aer nou a unui vechi (prea) cunoscut.

Alteori, când sunt în mașină, îmi pun o muzică complet străină. Îmi ascult primul gând și de aici fac o întreagă poveste. De cine-mi amintește sau ce anume trezește în mine.

Ieri, am găsit într-o cutie veche un CD cu Michael Jackson. Mi-am amintit că l-am cumpărat în anul în care a murit și că făcusem o obsesie pentru Give in to me (cu Slash, se știe). Îl cumpărasem împreună cu un ziar, era ieftin, dar pe-atunci părea mult. Strângeam bani pentru a ne mobila casa, nu aveam mașină și eu lucram undeva pe lângă Gara de nord. 

Povestea e în buzunarul nostru, iar punctul G e la un pas – doi – sau trei distanță

Cred că fiecare poate fi extraordinar prin ceea ce face, în felul lui. Important e să ne folosim toate mijloacele să ne atingem punctul genial chiar și atunci când berea s-a terminat și muzica s-a oprit.

 

Sursa foto

 

 

By Published On: 31/08/2018Categories: Stil de viață0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment