Tăieței de orez cu legume (variantă de post) și carne
Sigur vi s-a întâmplat să aveți la un moment dat, o zi din aia în care n-ați făcut nici un sfert din tot ce v-ați propus.
Copiii abia ce-au ajuns acasă, iar toate jocurile lor te includ pe tine ca personaj principal. Pe tine te mai așteaptă pe lângă un pui tranșat în frigider, 2 mașini de spălat plus 3 de călcat. Cel puțin.
În schimb, dacă, și numai dacă, prin absurd, te întrebi – eu ce mai gătesc astăzi, am cea mai potrivită idee.
Pe cât de simplu de făcut, pe atât de rapidă și gustoasă. 3 membrii au garantat cu farfuriile golite.
Tăieței chinezești cu legume (și pui)
Ingrediente (pentru 2 adulți, 1 copil mâncăcios și unul mofturos):
- 1 – 2 ardei roșu/ galben (cum vă place)
- 1-2 dovlecei
- 1-2 morcovi
- ciuperci (dacă doriți). Eu nu am pus, că mi s-a părut prea încărcată
- 1 piept de pui , dacă se dorește cu carne
- o cutie de ananas bucăți
- 125 gr tăieței chinezești (eu am luat pre-fierți de la Mega Image)
Preparare:
Dacă se dorește prepararea doar cu legume se trece direct la punctul 2.
- Carnea se taie bucățele și se sotează într-o tigaie wok, apoi se scoate pe o farfurie.
- Legumele se taie julien (bastonașe) și se sotează în tigaia wok în ulei de măsline
- După ce s-au înmuiat legumele, fără să se zdrobească, se adaugă carnea și ananasul. Eu am adăugat și un pic din sucul ananasului. Am lăsat la foc mic câteva minute.
- Am adăugat 125 gr de tăieței și 250 gr de apă caldă peste legumele și carnea aproape făcute.
Pentru tăieței, vă recomand să citiți instrucțiunile de preparare de pe etichetă. Unii se fierb separat, iar atunci, îi scurgeți de apă și îi adăugați peste compoziția din tigaie. Cei pe care i-am folosit eu se pun direct peste legume, fiind deja pre-fierți.
5. Lăsați totul la foc mic 4-5 minute, adăugați sare și sos de soia după gust, amestecați și stingeți focul.
Garantez o cină ușoară și savuroasă!
Iar totul nu durează mai mult de 30 de minute.
Poftă bună, chiar și-n post!