Te scot la un crenvurști, în Ikea?

În weekend am fost în Ikea. Nu știu sincer ce-am căutat.

Teoretic voiam niște prosoape. Practic, am stat mai mult la rând la locul de joacă decât am avut nevoie să intru și să cumpăr cele necesare.

Cât am bălăngănit eu să fac rost de niște cutii pentru încălțăminte și haine am putut observa comportamentele părinților cu copii din jurul meu.

În primul rând, toți veneau cu zâmbetul pe buze. Fericiți că au găsit loc de parcare și se văd într-un final, înăuntru.

Primii erau CUNOSCĂTORII, cei care știau procedura. Luau direct număr de ordine, își puneau copilul la desene și se așezau liniștiți pe băncuță, așteptând să le vină rândul după cele 45 de persoane din fața lor. Procent sub 10%.

Următorii erau NERĂBDĂTORII. Știau procedura, dar se întunecau brusc la față când zăreau numărul de pe bilet.  Apoi, îngenuncheau în fața copilului, rugându-se cu cerul și pământul:

– Gigel mamă, nu vrei tu să vii cu noi la cumpărături în magazin? O să fie așa frumoooos, o să vezi cratițe și fețe de masă, pahare și ghivece de flori. O să-și placă, hai, te rog…….mâncăm și-o înghețată, după aceea……

Procent peste 50%.

Ultimii erau NAIVII. Sunt cei care nu cunosc procedura, majoritatea sunt din provincie și-și petrec duminica în familie la Ikea. Se așează la rând, fără număr de ordine. Somn ușor, ne vedem a doua zi în același loc! Între 20%-3o%.

Astfel, primii devin câștigători prin renunțarea celorlalți.

După locul de joacă, cea mai mare aglomerație era la crenvurști și înghețată la un leu.

Umbla o glumă pe Facebook că 90% dintre română cred că magazinul Ikea e restaurant (cu loc de joacă).

În magazinul propriu zis erau cei mai puțini oameni. După blocajul din parcare, bănuiesc că ceilalți erau la rând la restaurantul de sus cu supă cremă de ciuperci făcută din praf, piure din cutie și chiftele decongelate. Ce să zic, gustul e foarte bun. Mai ales, tarta aia cu ciocolată și caramel!

Dar pentru mine, Ikea rămâne totuși un magazin cu produse pentru casă. Și îmi place mult. Doar că mă irită enorm aglomerația. Pentru că indiferent de ziua în care mergi, zi lucrătoare sau nu, este întotdeauna plin de oameni. Peste tot, inclusiv la toaletă la bebeluși. Am fost și lunea și marțea, se găsește mereu ceva de cumpărat. Și dacă nu se găsește de cumpărat, se găsește de mâncare. Și dacă nu e de mâncare sus, e de luat un crenvurști jos. Sau o înghețată sau un retur, sau baie sau locul de joacă.  Sau pur și simplu, plimbatul și privitul: mai pui o pereche de șlapi de 5 lei, un pămătuf de vase pe care nu-l folosești niciodată, un cuier cu funduri de cal pentru care nu vrei să-ți găurești ușa de la baie și cutii de sortat chiloți și șosete, prea mari să-ți intre în sertar.

Plus lumânări în 3 culori pe care nu le-aprinzi aproape niciodată. Și-ai plătit 100 lei. Ieftin…..

Problema e că atunci când ai într-adevăr nevoie să cumperi ceva, nu ai spațiu să te miști.

Astă primăvară căutam canapele. În rima fază, am schimbat 3 (trei!!!) de la Bellona. Aveau toate defect și abia după ce mi le aduceau în apartament și le montau descopereau problema. Apoi, mi-am încercat norocul la Dedeman. Prea mare și prea cu multe perne. Am dus-o înapoi pe banii mei, că nu am putut suporta asemenea urâțenie în sufragerie.

După vreo lună jumate de căutat și testat canapele, am plecat spre Ikea. Am stat 30 de minute lângă una roșie ca să se mute niște domni în vârstă care aproape că adormiseră pe ea. Mi se luase și de canapea și oricum ar fi fost, o luam fără să mai stau pe gânduri.

Dintre produsele care îmi plac mult de tot, se numără oalele de inox – fac un orez alb delicios în doar 30 de minute, așternuturile 220X240, cana de cafea special pentru mașină (pe care o iubesc că e din sticlă), vesela cea albă și imaculată, vazele de flori, aranjamentele florale, culorile și cariocile.

Cel mai mult mă enervează că paharele se sparg foarte repede, mobilei i se exfoliază pal-ul sau i se lărgesc găurile de la șuruburi (în ciuda design-ului foarte frumos) și că am dat o grămadă de bani pe o pătură 200X200 care a intrat  foarte mult la apă, după prima spălare. Practic, nu am mai folosit-o niciodată.

Mi se pare onestă politica de returnare a produselor și atenția față de opinia clienților.

În rest, șansele să te întâlnești cu cineva cu care nu te-ai mai văzut de la absolvirea liceului sunt de peste 50%.

Iar aceasta nu este o campanie (mi-aș dori eu), deci puteți da share cu încredere dacă v-a plăcut

Și dacă v-a plăcut și mai mult, împărtășiți cu noi ce v-ați mai luat din Ikea și v-a dat pe spate. Că mă bate un gând să mai fac un drum.

 

Sursa foto: aici

 

 

 

 

 

By Published On: 25/09/2017Categories: Jurnal de părinte2 Comments

Share This Story!

2 Comments

  1. Bastos 22/01/2020 at 14:18 - Reply

    Ce nebune mai sunteti…se vede ca nu aveti ce face…

Leave A Comment