Vine-o zi când fericirea e atunci când îți găsești ciocolata la locul ei

Gata, am înțeles, în final, de ce mamele care stau acasă au celulită, scap greu de burtă sau deloc și poate mai pun și câteva kg în plus pe ele. Păi cum să nu mănânci tu o ciocolată întreagă la 10 noaptea, să bei o bere rece din frigider sau să dai iama în punga cu caramele după ce toată ziua ai alergat după copii, ai jucat șotron, ai ieșit în parc, ai rezolvat conflicte, milioane de conflicte, ai făcut mâncare cu copilul legat de tine, am zis de parc? Dar de prinselea și ascunselea? De jocurile cu emoții pe care le știu pe de rost sau de cărțile alea mari și frumoase unde cauți personaje?
Toate, toate, toate într-o singură zi.

Cum era aia? Pentru că merit? Dar oare ce nu merit?

Cine n-are-o mamă să-și cumpere

Orice mamă cu copii acasă știe că programul de lucru este în 4 ture.

Tura 1 – de la 6 – 9 – trezire, mic dejun, spălare, ducem copiii la școală/ grădiniță, trafic.

Tura 2 – de la 9-18 – serviciu propriu-zis, trafic.

Tura 3 – de la 18.00 la 21.30 – trafic, timp cu copiii, cină, somn.

Tura 4 – de la 22 la 23-24 – relaxare, bomboane, bere și prosseco

Nici la marile uzine, nici la turnul de control, nici la trimiterea rachetelor pe lună nu se lucrează cum lucrează mama la 4 capete, cum aleargă mama pe 4 benzi sau cum jonglează mama cu 4 plăcinte în același timp.

Vine-o zi când fericirea e atunci când îți găsești ciocolata la locul ei

Orice mamă cu copii acasă știe că tura 4 uneori devine o extensie a turei 3. Mai este uniforma copilului de spălat, cămașa soțului de călcat, aragazul de șters.

Iar atunci când ai dus copiii la școală, ai alergat vreo 6 ore prin oraș să rezolvi probleme întârziate din vremea concediului, abia ai mâncat o supă mai ceva ca un câine flămând, ai adus copiii acasă, ai spălat vreo 6 mașini de rufe și ai întins 5, ai făcut mâncare, te-ai jucat cu copiii, ai mai finalizat din treburile de birou la care nu mai lucrezi de vreun an, e 12 noaptea, închizi luminile, omori ultima muscă bâzâitoare și în timp ce simți mușchii relaxându-se pe așternutul moale al patului și tocmai îți amintești că mai ai o mașină de rufe de scos de la spălat, s-au făcut pilaf toate turele într ele.

Abia atunci fericirea stă fix în ciocolata aia ascunsă de mult în frigider, pe ultimul raft și pe care copiii au descoperit-o în sâmbăta aia pe când tu făceai un duș întârziat.

7 locuri unde ai putea să-ți ascunzi fericirea prin casă

1. Într-o cutie de pantofi din dulap, pe raftul cel mai de sus. Ai grijă să închizi bine punga, iar cutia să fie cât de cât aerisită, să nu se îmbie mirosurile între ele. Eventual fă-i niște găuri, așa cum făceam pe timpuri când căram pisici dintr-un oraș în altul cu trenul.

2. În geantă, într-o pungă șifonată, fără să atragă priviri, așa cum ținea pe vremuri bunicile dropsurile mentolate de la cooperativă.

3. În mașină, în janta roții de rezervă, pe interior.

4. Pe balcon, între borcanele de murături.

5. În cutia cu ciocan, patent și șurubelnițe a soțului.

6. În baie, într-0 șosetă aparent ruptă agățată de cuier, lângă prosoape

7. În dulap, într-o punguță suspendată între haine, precum săculețul de lavandă

 

Pentru că vine un moment când o pungă de M&M nu mai ajunge la toată lumea.

Sursa foto

 

 

 

By Published On: 18/09/2018Categories: Stil de viață0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment