Azi m-am oprit. Pentru că mâine pot să o iau de la capăt

– Mami, te joci cu mine?

– Mami, mâine ce faci, ai de lucru?

– Mami, ce program ai mâine, o să deschizi calculatorul?

– Trebui să deschid calculatorul, am 3 emailuri de trimis, câteva acte de semnat, pe jocul tocmai ieșit de la tipografie să mă uit și să schimb culoarea cardului, de corectat final a doua carte, de făcut curat că ieri nu am mai reușit, de dus copilul la tuns și la dentist, de pregătit prânzul și apoi, cina, iar seara:

– Ce faci, vedem și noi un film?

– Azi?

– Păi și timpul nostru împreună?

– Da….timpul nostru împreună.

Dar timpul meu cu mine?

Azi m-am oprit. Din tot. Au rămas câțiva clienți cu problemele nerezolvate. A rămas casa neaspirată. Prânzul a fost comandat, iar la cină va fi supa de ieri. Jocul a rămas pe altă zi, cartea, poate mai la noapte.

Azi m-am oprit din tot pentru că pot ca mâine să o iau de la capăt. Cu aspiratul, cu emailurile și masa. Cu jocul și cu cartea.

Pentru că azi pot să nu mai pot nimic. Și pot, de fapt, să pot tot.

Să stau cu copiii, cu soțul și cu mine. Să îmi beau cafeaua pe terasă în timp ce mă uit la ei cum se joacă, să intru în jocul lor și să-mi pun slime în păr, oricum vreau să mă tund, să văd un film cu soțul diseară și să-i răspund pe limbajul lui de iubire: timpul petrecut împreună.

Azi m-am oprit și am respirat. Lent, cu grijă ca și cum aș sufla viață peste oamenii din inima mea. Am respirat încet să nu îi sperii, să nu-i strivesc în cuvinte și să nu mă împiedic de ei în fuga mea spre tuns și dentist.

Azi m-am oprit și am ascultat. M-am ascultat pe mine și m-am auzit rugându-mă să fiu blândă și bună cu mine. Că praful numai eu îl văd, că o casă alandala e o casă de oameni fericiți. Și copiii vor să mă ajute, dar numai să fiu prezentă cu ei. M-am ascultat și mi-am spus: fii blândă cu tine și prezentă în viața ta!

Azi m-am oprit și m-am privit. Arăt perfect pentru a avea o zi fantastică acasă! Cu calm și răbdare!

Și mi-a venit de undeva să-mi spun singură:

Fiecare zi e o nouă șansă să te oprești și să schimbi direcția de mers!

Pentru că poți de mâine să o iei de la capăt!

 

Sursa foto

***Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

By Published On: 28/04/2021Categories: Stil de viață0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment