Biscuiți pufoși fără zahăr (Cookies cu Green Sugar)

Dintre toate dulciurile pe care le fac în casă, biscuiții aceștia sunt pe primul loc când vine vorba să-i mănânce toți membrii familiei.

De obicei, ce îi place lui Andre, nu-i place lui Beti, ce îi place lui Beti, nu-i place lui tati și epopeea continuă până în zilele noastre.

Beti, de altfel, este cea mai pretențioasă când vine vorba de dulciuri. Îmi seamănă mie și mi-o asum :)

Dacă azi mănâncă biscuiți, mâine spune că de fapt, nu-i plac, dacă azi vrea acadele, mâine spune că nu erau tocmai preferatele ei.

Biscuiții aceștia, în schimb, dispar în maxim 2 zile și este rețeta pe care o fac cel mai des.

Ultima dată i-am făcut de ziua lui Beti pentru că și-a dorit să-i acopere cu ornamente de tort ca să simtă că îi așteaptă pe copii cu ceva pregătit de ea.

Unii dintre părinți m-au întrebat de rețetă, dar pentru că de data aceasta i-am făcut cu Green Sugar, scriu aici rețeta modificată de la rețeta originală cu zahăr.

Rețeta nu are absolut nici un secret, se poate face lejer împreună cu copiii mai măricei, iar Green Sugar-ul folosit este cel cu aromă de vanilie de care eu m-am îndrăgostit pe loc.

Www.mamipetocuri.ro

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 120 g Green Sugar vanilat
  • 90 gr ciocolată neagră (tăiată bucăți mici) sau ornamente pentru tort, bombonele Cip, orice doriți
  • 2 ouă mari
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare

Preparare:

Pasul 1: Într-un recipient se mixează bine untul și Green Sugar-ul, apoi se adaugă cele 2 ouă, sarea și se continuă mixarea.

Pasul 2: Se adaugă praful de copt în făină, iar apoi se adaugă treptat în crema de mai sus, se mixează până se încorporează toată făina și se formează o cremă moale și lipicioasă. Se lasă la rece câteva minute.

Pasul 3: Preîncălziți cuptorul la 170-175 grade și tapetăm o tavă cu foaie de copt.

Pasul 4: Scoateți crema din frigider, adăugați ciocolata bucățele sau ornamentele și amestecați bine. Apoi, cu două lingurițe sau direct cu mâna, cum preferați, modelați cu atenție biluțe pe care le aplatizați în palmă și le așezați la distanță în tavă. La căldură, biscuiții se mai întind, așa că lăsați suficient spațiu între ei.

Acesta este un exercițiu minunat pentru dezvoltarea motricității la copii și relaxarea mâinilor la mame.

Pasul 5: Se bagă în cuptor aproximativ 10 minute. Sunt gata atunci când marginea începe să se coloreze în maro, dar centrul rămâne alb. Vor fi moi când îi veți scoate din cuptor, dar în contact cu aerul se vor întări și vor deveni perfecți.

www.mamipetocuri.ro

De-li-cioși!

Poftă bună!

www.mamipetocuri.ro

 

** Folosind codul “mamipetocuri” aveți reducere de 5% pe site-ul www.greensugar.ro și www.laboratoareleremedia.ro

***Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

By Published On: 29/04/2021Categories: Rețete rapide, Video0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment