Caramele cu unt și smântână

Caramelul acesta face parte din acea categorie de rețete extrem de simple de făcut și spectaculos de gustoase. Nu cred să-mi lipsească vreodată acest dulce din frigider asta pentru că este extrem de versatil: îl poți folosi la rețeta de prăjitură Beatriz, în continuare rețeta de care se îndrăgostește toată lumea sau pus în forme de gheață se transformă în niște caramele delicioase.

Eu l-am mai folosit pentru a îmbrăca un tort aniversar și uneori, dar nu spuneți la nimeni, îl mănânc direct cu lingura din borcan.

Pe cuvânt de mamă care nu mănâncă zahăr că este delicios! Și tare, tare simplu de făcut.

Ingrediente:

  • 250 g zahăr fin
  • 50-60 ml apă
  • 200 ml smântână lichidă (neîndulcită)
  • 60 g unt la temperatura camerei

Preparare:

Pasul 1: Într-o crăticioară cu pereții mai subțiri, punem la foc zahărul și apa. NU AMESTECAȚI! Maxim, mișcăm crăticioara în sensul acelor de ceas ca să aducem compoziția la același nivel. Lăsăm la foc mediu până când zahărul se topește și începe să prindă o culoare arămie ca o frunză la începutul toamnei. Nu foarte închis ca să nu-l ardeți.

Pasul 2: Închidem focul și adăugăm imediat smântâna dulce. O să fie cu abur mult dar nu vă speriați, amestecați rapid cu un tel.

www.mamipetocuri.rowww.mamipetocuri.ro

Pasul 3: Adăugați untul tăiat bucăți, amestecați cu telul până se topește și puneți din nou la fiert pentru 2-3 minute.

Pasul 4: Adăugați sare, amestecați și închideți focul.

www.mamipetocuri.ro

Gata distracția!

După ce se răcorește, îl puteți pune într-un borcan și îl păstrați la frigider sau vă apucați de meșterit prăjituri cu el.

Poftă bună!

***Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

Share This Story!

Leave A Comment