Ce-și doresc bărbații când femeile au treabă

În cazul în care ați răspuns cu băutură și femei, aflați că asta-i doar în filme.

Realitatea se reflectă din altă perspectivă.

Acum vreo câțiva ani buni, pe când nici măritată nu eram și nici copii nu aveam, a venit Cris acasă de la serviciu și mi-a spus:

– Vreau să-mi iau o chitară să mă apuc să învăț să cânt. Am nevoie să fac ceva să mă relaxeze. Sunt stresat și am nevoie să ies din starea asta.

– Păi, tu nu știi să cânți la chitară. Ce treabă ai tu cu chitara? Tu ești programator.

– O să învăț de pe Youtube. Acuma, totul e pe internet. Îmi iau cea mai ieftină chitară și văd ce iese.

Așa a început totul. Primul lui hobby din viața de cuplu. A zdrăngănit la chitară vreo câțiva ani buni. De obicei seara, după serviciu, în singura cameră mobilată de pe-atunci, adică în dormitor, înainte de somn. Nu puteam sta în calea fericirii lui, nu? Până la urmă, nu despre asta este vorba în iubire și dragoste nebună? Să-l accepți pe celălalt cu tot cu nevoia lui de relaxare și împăcare?

De bine ce începuse să falseze din ce în ce mai puțin, să-și dea drumul la mână și acorduri, să cânte Andrii Popa și Dunas (cântec portughez la fel de vechi și renumit ca Andrii Popa, doar că unul e despre haiduci și celălalt despre iubiri în dunele de nisip, na, fiecare cu ce-l doare) aproape fără nici o greșeală, s-a născut Andre.

Cum să mai cânți la chitară când nevasta e chioară de somn și bebelușul urlă din toți rănunchii. Păi pleci de-acasă mai ceva ca Andrii Popa prin dunele portughezilor.

Timpul a trecut, nivelul de stres a crescut, nevoia de relaxare și mai mult. Chitara nu mai satisfăcea la același nivel, așa că, s-a trecut la nivelul superior: golf.

– Tu nu știi să joci golf. De când îți place ție golful?

– Din totdeauna, doar că nu aveam cu cine juca. Acuma mi-am găsit prieteni cu care joc. Mă relaxează, sunt mereu aproape de pădure, atâta liniște. L-a ținut și asta cu golf-ul până a plecat coechipierul din țară de-am rămas cu crosele, mingile și pantofii speciali prin garaj, de mă enervează numai când le zăresc prăfuite.

– Tu nu mai joci golf? Atâta stres, haine, papuci, crose, și-acuma?

– Nu mai am cu cine juca. Dar, mie-mi place în continuare.

– Îhîîîîî………

De trei săptămâni, e la alt nivel. Sailling, adică mersul cu velier. Atâta știu, atâta vreau să știu. Apa nu mă fascinează decât să o beau chioară sau în cafea neagră. Ce am priceput este că pentru a te plimba cu barca îți trebuie carnet și-atunci, ai nevoie de 3 săptămână de cursuri să citești vremea în stele, temperatura în stropii din valuri și să știi să dai primul ajutor în caz că vine iceberg-ul peste tine. Apoi, încă o săptămână să te pregătești pentru examenul teoretic, apoi un weekend să dai examenul practic și apoi, ta-tammmm – o săptămână în Grecia cu băieții pentru relaxare completă.

Băiii, numai cine nu a fost pe apă nu știe cum e.

– Tu știi cum e barca aia pe dinăuntru?

– Nu. Dar mie nu-mi plac bărcile.

– Păi nu ai văzut cum e.

– Încerci să mă convingi să-mi placă?

– Eu îți zic că dacă ai veni, ai vedea că o să-și placă. Imaginează-ți: liniște, valuri, soare și-atât.

– Imaginează-ți: doi copii, mamiiiiii, ce facem cu ei?

Diferența între bărbat și femeie: tunel vs piramidă

Ei bine, asta-i diferența majoră între bărbat și femeie.

Bărbatul când are un hobby, numai asta vede până-n partea cealaltă de tunel.

Femeia când are un hobby, vede în primul rând copiii, cina, curățenia, vizita la mama, ceva treburi pentru serviciu, telefonul important către prietena cea mai bună. Se numește gândire de tip piramidal. N-ai să vezi femeia moartă de somn să se ducă direct la somn. Până la somn mai sunt rufe de spălat, bucătăria de curățat, copiii de culcat, poate chiar un duș de făcut.

Bărbații când se întâlnesc pot vorbi ore întregi despre hobby-urile lor. Pentru că ei au hobby-uri active. Luminița de la capătul tunelului e ditamai farul cu halogen.

Femeile când se întâlnesc, contrar așteptărilor, nu vorbesc despre bărbați sau menstruație. 90% din timp vorbesc despre copii: a mâncat, cum e la școală, ai ceva recomandări, știi ce s-a întâmplat ieri în parc?, am fost la un super atelier, să-ți povestesc, ce cărți de povești mai citești, vai ce m-am speriat ieri în parc, dacă-ți povestesc, etc.

Restul de 10% e despre ce mai gătim de post, de unde cumperi carne fără E-uri, iar m-am îngrășat.

Femeile nu mai apucă să vorbească de hobby-uri. De fapt: întreabă o femeie ce hobby-uri are și probabil o să-ți răspundă cel puțin 3 lucruri din care 2 nu se vor întâmpla niciodată iar unul este responsabilitate principala: cititul (de povești pentru copii).

Întreabă însă un bărbat. Va fii specific și foarte clar: mașinile, excursiile, mersul pe bicicletă, alergatul și aparent, pisicile.

De aceea, răspunsul la întrebarea din titlu este foarte simplă – o soție relaxată sau cel puțin care să-i împărtășească sau măcar să-i accepte hobby-ul. Am văzut multe cupluri separate la viața mea pentru că lui îi plăcea la munte și ei la mare.

Însă, ce-și doresc femeile cu adevărat – asta-i întrebarea de 100 de puncte.

By Published On: 11/04/2017Categories: Cuplu & relații, Stil de viață0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment