Cele 3 prietene bune care mă ajută la curățenia în casă

Anul acesta se împlinesc 15 ani de când am avut ajutor în casă, dar cu ocazia pandemiei, îmi iau adio de la această perioadă minunată din viața mea.

Asta una, dar și faptul că ne-am mutat relativ departe de oraș m-a împins cumva să devin mai autosuficientă. Drumul până la noi acasă e complicat dacă nu ai mașină personală, iar drumul până la metrou și înapoi ca să o aduc pe doamna la noi și s-o duc înapoi îmi mânca atâta timp cam cât aș fi putut eu să-mi fac singură curat.

Plus, că știți și voi, nu se compară niciodată curățenia făcută de tine cu a nimănui altcineva.

Așa că, am decis că săptămânal îmi voi face singură curat, atât cât pot, cum pot, iar o dată la 2-3 săptămâni sau când voi simți nevoia, voi face un efort s-o chem pe doamna mea de bază, Doina, să aprofundeze situația.

Până acum, n-am simțit însă nevoia, și pentru că am început să fac curat împreună cu copiii, iar asta e mai mult decât a face curat, e parte din educația lor care în momentele actuale ne face extraordinar de bine: mie la cap, iar lor la a înțelege valoarea muncii.

Și cum, totuși, avem beneficiul de a trăi într-un secol cu o mulțime de posibilități, mi-am făcut o listă scurtă de instrumente care să ne simplifice munca și să ne facă efortul mai distractiv.

Că să fim sinceri, cine face cu drag curat în casă?

Prietena nr 1: Aspiratorul

Nu mi-am luat robot din acela care înțeleg că e la modă și care umblă singur prin casă, pentru că am scări, spațiu restrâns dar cu destulă mobilă și atâta praf pe m2 încât n-am fost convinsă că va face față. În jurul casei noastre pe o rază de 1 km nu avem nici o stradă asfaltată, iar asta se traduce prin foarte mult praf. Așa că, varianta mea a fost să-mi iau un aspirator cu cel mai puternic motor, respectiv un Karcher, o variantă mai mică a celui profesional, vertical pentru că l-am vrut ușor de folosit pentru copii. Trage foarte bine, iar Andre reușește să-și aspire camera și baia, iar pentru extra beneficii în bani, aspiră scările, holul și camera mea.  Toată lumea-i fericită!

Prietena nr. 2: Mopul cu fâs-fâs

Cel mai tare mop cu două fețe și talpă schimbabilă pe care l-am putut găsi fără să vreau într-un supermarket și pe care am 60 lei. Faptul că pe primul l-am stricat n-a adus decât bucurie în viața mea. Pentru că i-am luat recipientul și acum am unul cu soluție pentru parchet și celălalt pentru gresie. Le schimb, țaca – paca, și termin de șters în 15 minute tot etajul. Mă rog, copiii, că e bătaie pe el! Eu mă ocup de ștersul oglinzilor în acest timp.

Prietena nr. 3: Șervețelele de mobilă

Cu toate că nu sunt perfecte, mai lasă umezeală în spatele lor, sunt de departe cele mai bune când vine vorba de șters praful o dată la 2 zile. Sunt super ușor de folosit, copiii le cunosc pentru că noi oricum folosim șervețele umede și la baie și la bucătărie, practic oriunde, și nu mai îmi dă impresia că o dată praful șters de cârpa tradițională se împrăștie apoi prin toată camera.

Activitatea cu mopul și cu praful cad în grija aproape exclusivă a copiilor și le fac cu mare plăcere. Mai ales când la final primesc și câte 5 lei.

Ca reguli generale când vine vorba de curățenie, eu am ținut cont de următoarele:

  • nu fac niciodată curat în zilele de weekend, acestea sunt pentru familie și odihnă
  • nu am o zi anume prestabilită pentru curățenie pentru că nu-mi place să mă stresez mental că indiferent de ce se întâmplă trebuie să fac curat. Încerc să o transform într-o activitate relativ plăcută, îmi pun muzică, îmi fac o cafea, îmi pun neapărat cercei și-mi golesc mintea de absolut orice, o iau ca o provocare ce mă ajută să mă relaxez mental.
  • fiecare dintre noi avem o bucată prestabilită unde să facem curat, ceea ce face ca efortul depus să se reducă
  • nu-mi scapă obiectivul principal, acela de a avea casa curată, dar și că ofer copiilor o lecție importantă de viață, acela de a munci responsabil, de a depune efort pentru a ne atinge obiectivele, că sunt persoane de încredere pe care mă pot baza

 

Dacă sunteți curioși să le cunoașteți personal pe prietenele mele, dar să vă și distrați la o cafea, găsiți filmul întâmplărilor mai jos:

Spor la curățenie!

 

*** Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

 

 

 

 

 

 

 

 

By Published On: 15/10/2020Categories: Stil de viață, Video0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment