Viața de cuplu e atât de frumoasă când bărbatul are ochi să vadă, iar femeia glas să spună!

Mi-a scris ieri un domn un mesaj prin care mă ruga să-i spun de unde am cumpărat pila de unghii de sticlă din video-ul meu.

Mă știți că nu prea sunt eu cu lacrimogenele și ștersul nasului în batista on line-ului, dar așa m-a impresionat mesajul lui că am lăsat toate cele deoparte și i-am dat o mână de ajutor.

Mi-a scris că soția lui își dorește tare mult pila aceea, că a căutat-o și nu a găsit-o niciunde.

Și-atunci, m-a impresionat și mai mult, am lăsat și cafeaua baltă și am căutat să-i trimit link-uri să-i simplific omului viața.

Fericirea stă în lucruri mici

Sună ca un clișeu, ohooo da, dar fix despre asta-i vorba-n în viață! Dacă vrei să fii fericit, uită-te la lucrurile care contează cu adevărat și-o să vezi că nu e o mașină scumpă, o casă cu Ț camere și multe etaje, ci, din contră, poate fi un zâmbet de copil, o clipire a persoanei iubite, o cină luată în doi în bucătărie, la lumina lumânărilor. Că a luat Enel curentul.

Avem mereu tendința să credem că omul de lângă noi își dorește marea cu sarea, că femeile sunt complicate, nu știu ce vor și nimic nu le mulțumește.

Abia ăsta e un clișeu pe care vă rog să-l aruncați în toaletă și să trageți apa după voi.

Femeile din viața voastră se bucură la o lingură de mâncare pe care cel mic a mâncat-o, în sfârșit, pe toată, se bucură la un scutec murdar după o săptămână de dureri de burtică și colici ai bebelușului, se bucură la 4 ore legate de somn și la o casă aspirată înainte să vină musafirii, sigur se va bucura dacă veți duce gunoiul fără să vă spună ea, că aduceți pâine acasă fără să vă trimită mesaj, că strângeți după voi masa fără să vă amintească.

Iar de câte ori văd sau aud de un bărbat care trece prin toate încercările lui Harap Alb ca să-și facă soția fericită cu o pilă, și nicidecum cu luni de pe cer și cloști cu pui de aur, mă face să tresar de bucurie. Pentru ea, pentru el, pentru copiii lor, pentru ei ca familie!

Bărbatul să nu uite s-o vadă, iar femeia să-i mulțumească!

Însă, și noi, ca femei avem responsabilitatea de ale mulțumi bărbaților din viața noastră care se dau peste cap ca să ne intre în voie.

De multe ori, luate pe sus de valul vieții uităm că fiecare dintre noi așteptăm un cuvânt de încurajare, o apreciere, o mulțumire. Chiar și puternicul Harap Alb.

Nimeni nu-și așteaptă soțul acasă sărind în sus de bucurie:

– Felicitări, dragul meu, că azi ai fost la birou și ai muncit pentru familia ta!

E ceva ce se știe că asta face în fiecare zi, deci nu se mai obosește nimeni să amintească efortul depus. Cu toate că suntem cu toții conștienți de el!

Ba din contră, când ai copii mici, abia aștepți să ajungă soțul acasă să-i spui:

– Da bine c-ai venit odată! Ia copilul că eu mă bag la un duș până nu urlă de foame!

Așa că, dacă ei fac un efort să ne facă pe plac, chiar dacă e responsabilitatea lor, nu strică niciodată, ba din contră, veți putea fi uimite cât de mult se va schimba ambianța din cuplu atunci când îi spuneți:

– M-ai făcut să mă simt foarte bine când azi ai scos copii în parc și m-ai lăsat să dorm. Am simțit că eu chiar contez pentru tine!

În cel mai fericit caz o să vedeți un zâmbet palid pe față, dar dincolo, în interiorul dur al lui Harap Alb fiți convinse că e mult mai mult! Inima începe să se înmoaie, se simt apreciați și confirmați ca om de nădejde  în fericirea soției și-a familiei.

Viața de cuplu e atât de frumoasă când bărbatul are ochi să vadă, iar femeia glas să spună!

 

*** Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

 

By Published On: 16/10/2020Categories: Cuplu & relații, Stil de viață0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment