Cum a fost la Petrecerea mamelor care își fac timp pentru ele – ianuarie 2024

Am început anul 2024 pe energia lui 8, a infinutului, a abundenței, a banilor veniți, însă, în echilibru și nu așa, în disperare.

Că ce vine pe haos, haos se alege!

Despre bani putem vorbi până mâine, dovadă că la întâlnirea aceasta am vorbit ca la nici o alta de până acum. Așa de bine am colaborat cu invitata noastră, Anamaria Ciuhuța, doamna cu banii, cum îi spun eu, pentru că o simt acolo unde e nevoie să fie în această relație palpitantă cu bani. De la Anamaria am auzit prima dată, acum foarte mulți ani, că banii au legătură cu copilăria, iar pe parcursul anilor am descoperit în ea un om de la care putem învăța enorm de multe, ne ajută să privim acolo unde e nevoie ca să deblocăm această abudență atât de mult dorită în viața tuturora și totuși, atât de puțin corect înțeleasă.

Petrecerea mamelor ianuarie

În primul rând, avem nevoie să înțelegem cum ne-am setat la nivel mental, adică, cum traduce mintea noastă relația cu banii. Ce înseamnă să avem bani? Ce reprezintă pentru noi a avea nevoie de bani?

Evident, cum probabil bănuiți, ca orice altă informație setată în mintea noastră, și aceasta în relație cu banii a fost frumos așezată în creierul nostru de vremea copilăriei, că acolo se pun bazele a comportamentului nostru de astăzi.

Noi putem crede multe, dar o mare parte reprezintă o realitate dură îmbrăcată frumos în iluzii: eu vreau bani, am lucrat pe relația cu banii, dar totuși nu am bani, etc etc

Haideți să vedem realitatea, răspunzând sincer la întrebarea: cum se vorbea la noi acasă și ce comportament aveau părinții mei în relație cu banii?

Dacă nu se vorbea nimic și banii ajungeau de la o lună la altă pentru strictul necesar, atunci relația mea cu banii, astăzi, este ca o relație cu un necunoscut pe care îl văd pe stradă. Dacă îi am, îi dau rapid pentru că nu știu ce să fac cu ei, dacă nu îi am, îi vreau dar nu știu cum să ajung la ei.

Acuma, cum să mă împrietenesc cu ei, dincolo de a debloca energii și altele, ține foarte mult despre a lucra activ în schimbarea percepției, adică muncă cu mintea de a începe să creadă că se poate și altfel, iar apoi, muncă cu inima pentru a începe să creadă că merită să primească. Intențiile de abundență funcționează la nivel de suprafață, la nivel profund e puțin mai complex. Că degeaba primim bani dacă nu știm ce să facem cu ei.

Aici, vă recomand, na, ce să recomand și eu, ceea ce pentru mine a mers, desigur, și anume, lucru cu harta pe Human Design. Pentru că banii sunt pe circuitul tribal, iar în funcție de asta se poate vedea cum putem aduce banii cu ușurință în viața noastră în echilibru cu noi, fără să ne sabotăm.

Dincolo de Human Design, există și niște pași clari de economisire, iar dacă avem totuși, și niște bani, că poate n-am muncit chiar degeaba în viața asta, hai să vedem ce putem face cu ei ca să ne bucurăm și poate să-i înmulțim dacă tot s-au aliniat planetele în favoarea noastră.

Anamaria a zis următoarele, eu le-am organizat în funcție de cum au funcționat pentru mine, de la a cîștiga bani, și apoi, a-i investi:

  1. facem un buget lunar unde scriem toate cheltuielile pe care le avem în decursul acestei perioade. Trecem tot, de la un bon de 2 lei, până la vacanțe scumpe. Eu am făcut acest buget timp de 12 luni – am povestit într-un articol, Anamaria a zis ca măcar pe 6 luni să-l facem.
  2. ne stabilim obiective, iar apoi, pe baza bugetului de la punctul 1, ne redefinim bugetul ca sa putem să ne atingem obiectivele propuse. Dacă funcționați în cuplu, vorbim de obiective pe care ambii parteneri le-au confirmat. Eu, de exemplu, am vrut ca școala pe care o fac copiii să fie privată, din considerente care țin de relaxarea mea mentală. Am fost în stare d eorice pentru a-mi atinge acest obiectiv și-am tăiat în buget ca să știu că am copiii pe mâini bune, din perspectiva mea.
  3. ne asigurăm viața și bunurile, inclusiv copiii :) facem asigurări de viață, că dacă Doamne ferește se întâmplă ceva, să fim protejați. Pe principiul: paza bună trece primejdia rea!
  4. economisim o sumă de bani pentru reinvestiții. Cele mai bune continuă să fie cele imobiliare, dar pot fi și investiții mai mici, în funcție de posibilități.
  5. transmitem mai departe modelul financiar pe care tocmai l-am implementat, copiilor noștri.

Iar, aici, vă povestesc o experiență în relație cu banii pe care am trăit-o acum câțiva ani și din care mi-am luat niște lecții foarte interesante. Că, știți voi, nimic nu e întâmplător!

Și pentru că a fost despre bani, luna aceasta, a fost desigur, și despre capricorni, acest semn zodiacal determinat să-și atingă obiectivele cu orice preț!

Am fost 8 la număr, exact ca energia cu care am intrat în acest an, am primit cel mai frumos și cel mai gustos tort de la Pretty Macarons cu gust de Prosecco, ceva divin! și am avut cea mai frumoasă reuniune cu prieteni de care am avut cu toate, nevoie.

Petrecerea mamelor ianuarie

Ne-au fost alături cu cadouri și inima deschisă, Eisberg România, NALA Natural Cosmetics, Joa by Catwork  cărora le mulțumim înmiit, iar Luna Popescu ne-a făcut cele mai frumoase fotografii.

Ce fericire să fim înconjurați de așa oameni resursă!

Alături de Monica, vă așteptăm împreună la următoarea ediție care va avea loc în data de 15 februarie la o ediție despre relații.

Petrecerea mamelor ianuarie

Pentru detalii și înscrieri, vă puteți înregistra aici

Petrecerea mamelor ianuarie

By

Share!