Este bună apa pe care o bem de la filtru?

Vă spuneam în articolele anterioare că mi-am montat filtru de apă la chiuvetă, iar de curând mi-am schimbat filtrele la el.

Cu această ocazie am fost întrebată dacă am testat apa și dacă este într-adevăr bună, așa cum spun cei care vând un astfel de filtru.

Iar cum provocare este al doilea meu nume, dar și pentru că știam pe cineva care cu asta se ocupă, am făcut o întâlnire la mine acasă unde spun eu că mi-am clarificat această problemă. Am făcut câteva teste simple, de ph, anticalcar și nivel de antioxidare, iar toate rezultatele au dus la concluzia că apa este bună de băut.

Însă, în condiții de temperatură ambientală ca absolut toată apa pe care o bem.

Iar acum să detaliem.

Este bună apa pe care o bem de la filtru?

Cea mai simplă întrebare care se poate pune cu privire la apă are cel mai greu răspuns de oferit.

Asta pentru că dacă vrem să aflăm dacă apa este bună sau nu de băut, trebuie să ne întrebăm înainte cum a fost îmbuteliată, în ce condiții a fost transportată, apoi depozitată, iar mai apoi, băută.

Cum vă spuneam, destul de complex când vine vorba de apa pe care o cumpărăm de la magazin.

Pe marea majoritate a etichetelor se pun niște măsurători și ceva analize destul de clare, doar că numai pe eticheta de la Aqua Carpatică se specifică în scris că aceste analize se aplică doar când apa are 22 grade. Adică și mai clar, din momentul îmbutelierii până la consum, apa ar trebui să aibă constant 22 grade.  După acest moment, nu mai există nici o siguranță că apa pe care o bem din PET mai este atât de sănătoasă precum spune eticheta.

La temperaturi ridicate sau scăzute, peste sau sub cea ambientală, PET-urile eliberează în apă particule de plastic ce produc pe termen lung boli precum cancer. De aceea este recomandabil să bem apă din sticlă de sticlă sau, când suntem acasă, apă de la filtru care se filtrează pe loc sau care este depozitată în condiții optime, la temperaturi ambientale sau în recipiente fără BPA

Acum, să vă povestesc despre apa filtrată de filtrul pe care îl avem noi acasă, prin osmoză inversă.

Acest tip de filtru prin întreg sistemul lui are capacitatea de a distruge toate bacteriile și microorganismele existente în apă, atât pe cele rele cât și pe cele bune. Aici intervine sistemul de osmoză inversă care remineralizează apa și o aduce la stadiul de apă potrivită până și bebelușilor.

Test de alcalinitate

Cu cât mai alcalină este apa cu atât mai sănătoasă. PH-ul sângelui nostru este 7.35  – 7.45, iar PH-ul neutru este 7, de unde tragem concluzia că PH-ul organismului nostru este ușor alcalin. Din păcate, zilnic noi ne hrănim cu produse acide și foarte acide: sucuri acidulate, fast food, mâncare procesată. Produsele acide pot crea pe termen lung probleme grave de stomac, de rinichi, răceli, așa că în contra balans, este recomandat să ne hrănim cât mai des cu produse alcaline care reechilibrează blând organismul.

În urma testului pe care l-am făcut punând în apă câteva picături cumpărate de la magazinul de pești, apa pe care noi o bem acasă filtrată are o alcalinitate de aproximativ 8.5 pe o scară de până la 9.5.

În funcție de culoarea pe care o ia apa în care am pus respectivele picături se poate determina nivelul de alcalinitate.

Apa direct de la robinet are aciditate de 5.5 – 6 pe o scară de până la 2.5.

www.mamipetocuri.ro

Test anticalcar

Aceste test se face la fel de ușor ca și primul, cu câteva picături sau benzi care se găsesc în comerț. Apa nu are absolut deloc calcar, ceea ce m-a liniștit maxim pentru că apa din zona noastră care vine din puț este extrem, extrem de calcaroasă. Ceea ce mă face totuși să remarc este că atât filtrele generale din casă, dedurizatorul și filtrele de apa de la chiuvetă își fac treaba foarte bine.

Valoare de antioxidare negativă

Antioxidanții protejează moleculele din corpul nostru de procesul chimic numit oxidare creat de alimentele nesănătoase, de poluare, fum de țigară, afectând anumite celule și provocând pe termen lung boli de inimă, diabet, cancer. De aceea avem nevoie de antioxidanți pentru a ajuta corpul să se mențină sănătos.

Cu cât valoarea de antioxidare a apei, în cazul nostru, este mai redusă, cu atât capacitatea de antioxidare este mai mare și mai potrivită pentru consum oral. Valoarea apei filtrate a fost de -632, iar testul a fost făcut cu un aparat mai sofisticățel care se găsește și acesta în comerț.

www.mamipetocuri.ro

Am făcut aceleași teste și pe apă filtrată din București, ceea ce a dus la concluzia că apa mea din puț filtrată are valorile mai reduse decât apa din București filtrată cu același filtru.

Per total, sunt tare mulțumită de filtrul meu de apă, știam de când l-am achiziționat că e un filtru calitativ dar ce bine e să ai confirmarea fix în fața ochilor tăi!

 

Sursa foto

 

* Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

** Cutia Pandorei, mi-am imaginat acest joc ca un prieten pe care nu îl avem lângă noi în momentul acela când ne-am dori, când am avea nevoie, să încurajeze femeile să se întâlnească mai des și să se ventileze, să aducă o vorbă bună în cuplu atunci când credem că nimic nu se mai poate face, să zâmbim și să ne amintim că nu suntem niciodată singure!

 

 

By Published On: 29/06/2021Categories: Stil de viață0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment