Brânză de caju

Știu că sună fancy – shmancy, dar brânza aceasta este atât de simplu de făcut, atât de gustoasă și sănătoasă încât e păcat să nu o încercați acasă.

Chiar dacă nu ați renunțat complet la lactate, așa ca mine, în continuare copiii mei mănâncă unt și lapte, sunt convinsă că nu pierdeți nimic dacă o încercați. Ba din contră, s-ar putea să vă placă și să nu mai puteți renunța la ea.

În plus, fiind un produs nepregătit termic îl puteți combina oricând cu fructe fără să vă doară stomacul :) De fapt, acesta a fost unul dintre motivele pentru care am abordat brânza de caju, ca să pot mânca fructe și în timpul zilei, nu numai dimineața.

Rețeta nu are absolut nici un secret, însă aveți nevoie să puneți caju-ul la hidratat peste noapte sau măcar pentru 2 ore, cantitatea de apă diferă în funcție de cât de uscat și cât de hidratat este caju-ul, iar fulgii de drojdie găsiți la magazinele DM, la plafaruri și uneori în Cora.

Ingrediente:

  • 200 g caju crud
  • 50-100 ml apă
  • usturoi sau alte condimente, opțional
  • 10 g de fugi de drojdie inactivă
  • sucul de la o lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare după gust

Preparare:

Pasul 1: Într-un blender, se pune apa, apoi caju-ul hidratat, sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul și drojdia și se amestecă totul până la formarea unei paste. În funcție de gust și cât de consistența pe care o doriți, mai adăugați apă.

Pasul 2: Adăugați sare după gust, suc de lămâie dacă mai e nevoie și condimentele: ceapă verde, mărar sau orice altceva vă place.

 

Există ceva mai simplu decât atât?

Poftă bună!

 

* Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

** Cutia Pandorei, mi-am imaginat acest joc ca un prieten pe care nu îl avem lângă noi în momentul acela când ne-am dori, când am avea nevoie, să încurajeze femeile să se întâlnească mai des și să se ventileze, să aducă o vorbă bună în cuplu atunci când credem că nimic nu se mai poate face, să zâmbim și să ne amintim că nu suntem niciodată singure!

By Published On: 26/06/2021Categories: Rețete rapide0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment