Prietena mea cea mai bună

Acum 7 ani, când am devenit prima dată mamă n-aveam nici cea mai mică idee cum urma să fie.

Sora mea avea deja 3 copii, locuia în acelaşi oraş cu mine și din afară ai fi putut crede cu ușurință că m-ar fi putut pregăti pentru etapa în care urma să intru.

Apoi, o aveam pe nașa noastră de cununie, și ea mamă de un copil, apoi era mama mea și îl aveam pe soțul meu care îmi era mereu aproape.

Am citit ceva cărți, mai citeam una alta pe un site cu bebeluși însă când m-am întors acasă pentru prima dată cu Andre în brațe, de departe eram cea mai nepregătită mamă în viață. Le-am luat pe toate cum au venit, probleme, întrebări și mari împliniri, pe măsură ce-au adus fiecare experiența la pachet.

Apoi, după 2 ani și 4 luni, când m-am reîntors acasă cu al doilea bebeluș în brațe am fost din nou, cea mai nepregătită mamă în viață. Le-am luat pe toate de la capăt, de parcă atunci deveneam mamă pentru prima dată.

Și de fapt, așa și era, mamă pentru prima dată pentru acel copil. Pentru că fiecare copil e unic, iar fiecare copil care se naște transformă femeia în mamă pentru el.

Mama poate fi mamă pentru mai mulți copii, dar un copil are o singură mamă.

Și oricât de frumos și revelator ar suna, tocmai asta face rolul de mamă extrem de dificil de dus. Pentru că nu e deloc simplu să joci rol de mamă pentru  fiecare copil în parte atunci când fiecare te vrea doar pentru el.

O dată ce femeia devine mamă, viața ei se schimbă fundamental. Prinde puteri supraomenești, găsește răspunsuri unde ieri era neant, vede soluții unde ochi de vultur n-a ajuns să vadă.

Femeia nu are nevoie să i se spună ce trebuie să facă, iar mamei cum să-și crească copiii

În schimb, va avea nevoie să fie ascultată, va avea nevoie de tot sprijinul nostru și mai ales al prietenei, ca să le poată duce pe toate în spate, cu zâmbetul pe bune și cu toate emoțiile la locul lor.

O prietenă bună va știi întotdeauna că o apreciați, însă e atât de bine să o audă într-o dimineață când totul a început cu o criză de la castronul care nu e roz sau la un telefon neprogramat în ziua aceea când și-a pierdut răbdarea cu copilul.

Iar dacă nu ați făcut-o deja, vă invit să vă faceți o cafea sau orice vă relaxează și să vă sunați prietena cea mai bună pentru că acum e cel mai bun moment să îi mulțumiți pentru momentele voastre împreună. Să o scoateți din casă și să vă priviți, să vă vorbiți și să vă ascultați!

Pentru că e parte din sănătatea voastră mentală și nimeni nu vrea să vă vadă vorbind singure pe stradă.

 

Sursa foto

Share This Story!

Leave A Comment