Oficial, am avut o zi de vis!

De câte ori supraviețuiesc unei zile care am impresia că va fi ultima din viața mea, îmi amintesc de spusele unei prietene de-ale mele: Tu ai zile proaste? Când scrii pe blog tot timpul pari zen.

M-a pus pe gânduri, căci eu am impresia că scriu tocmai, despre zilele grele din viața unei femei/ mame și cum supraviețuim cu greu efortului zilnic. În plus, dacă mă iau după cuvintele soțului care îmi spune că mereu par stresată și obosită…..cam ca toate mamele care se ocupă full time de copii și chestii legate de casă, plus cele de pe lângă, de exemplu serviciu, aș putea spune că nici nu cunosc sensul cuvântului zen, ci doar îl folosesc că-mi place cum sună.

Probabil mi se trage de la capacitatea de a muri de durere de cap și a râde în același timp la o glumă bună a unei prietene la telefon. Sau a merge la cinema la miezul nopții când timp de o săptămână abia am dormit 4 ore pe noapte. Cică nu e chiar grav, îmi zice azi un prieten, bărbat – că Napoleon cam atâta dormea. Asta în cazul în care mai îndrăzniți să vă mai plângeți, voi, mamelor! Câți napoleoni am fi putut fi! Cred că printre altele, sufăr și de vreo tulburare psihică. Cu alte cuvinte, sunt o mamă perfectă!

Beatriz a răcit. Nu tare, are febră vreo 37 cu 8 dar prefer să o țin acasă din respect pentru ea și alți copii din grupa ei. Ce respect? Că azi m-am întâlnit cu educatoarea ei și mi-a spus că toți copiii sunt bolnavi dar majoritatea vine la grădiniță. Așa că, uneori, alții au mai mult respect față de copii decât proprii lor părinți.

Peste aceasta, odată sosită toamna, i s-a reactivat dermatita atopică. După zeci de creme, analize, teste, doctori, ieri am ajuns la homeopat. Ultima încercare și poate, salvarea. Mama din mine zice că TREBUIE să fie salvarea!

Cu o sacoșă de remedii (și pentru Andre, pentru dinți) am plecat acasă și m-am apucat de prima parte din tratament. Prima lună – detoxifierea organismului.

Știți cum se manifestă? Din câteva pete pe obrazul drept ieri, astăzi s-a întins cam pe toată fața. Dincolo de asta, am tăiat lactatele și dulcele (redus la unul pe zi, oricare ar fi) din meniu. Șoc și groază. Pe fond de răceală și schimbat un pic alimentația, plus toate doctoriile, tincturile, ceaiurile de detoxifiere au transformat-o emoțional într-un copil care a reușit să plângă vreo 4 ore încontinuu cu mici pauze de 5 minute.

A trebuit să iau în piept aglomerația de pe centură să mă duc la Selgross să iau carne pentru masa de seară. A plâns.

A trebuit să iau în piept interminabila aglomerație de pe Pantelimon, să-l iau pe Andre de la grădiniță. A plâns.

A trebuit să intru la Mega Image să iau lapte de orez pentru dimineață. A plâns.

Cel mai teribil este să-ți plângă copilul în magazin. Mă încarcă negativ toate privirile alea ale oamenilor care ori nu sunt părinți ori au copii perfecți care nu plâng niciodată.

Motivele? Biscuiții au fost pe primul loc, apoi, ou kinder, bomboane, bomboane, bomboane, lapte, pâine, bomboane, bomboane, bomboane, nu voia să doarmă, apoi îl voia pe Mickey care era în mâna ei, apoi voia la mama – eu – dar nu voia în brațe, apoi, ou kinder, bomboane, medicament, tati, tati, mati – ceva între mami și tati dar nici ea nu știe ce – trambulină, în parc, nu cărniță, nu supă, unt, bomboane. Deci, 99% din cauza mâncării.

Suntem ce mâncăm!

În timp ce căutam în mine fărâme de energie și răbdare, două lucruri m-au salvat:

  1. O invitație la cinema pentru diseară – Fata din tren – de la două prietene de-ale mele. Prietenele mele de suferință și distracție, în același timp.
  2. Sorirea lui Cris acasă care s-a jucat cu ei până am reușit să-mi scriu of-ul și să fac cina (pe care am scăpat-o pe dușumea, în timp ce cu o mână scriam repede să apuc să-mi termin ideile înainte de vreo altă criză și cu alta manevram tava din cuptor). Las’ că Beti abia a spălat bucătăria pe jos cu lacrimile. Totul strălucește!

Mama e până la urmă un animal social! Cel mai social!

 

 

By Published On: 14/10/2016Categories: Jurnal de părinte1 Comment

Share This Story!

One Comment

Leave A Comment