O duminică mai mult decât relaxantă

Nimic nu mă bucură mai mult decât o duminică după amiază când toată lumea doarme şi eu pot să mă relaxez, în sfârşit, pe canapea, cu o cafea cu lapte şi o bucată de ciocolată în mână.

Scuzaţi, greşeală de redactare – „Nimic nu M-AR BUCURA mai mult….”

Tocmai ce s-a auzit o mare bubuitură din camera lui Andre. Andre care teoretic trebuia sa doarmă. Dar nu doarme, se joacă și îi cad jucăriile din mână, poc, poc, zdrang, zdrang!

Dar eu sunt ZEN….

Între timp Beti a început să plângă. Iar soțul meu nu aude, DIN NOU, nimic.

Urlă Beti, nu aude. Andre deschide ușa de la camera de 10 ori, nu aude. Cad piese de lego pe parchet, nu aude. Cade bomba nucleară lângă patul lui, nu aude.

– Păi dacă dorm? zice el.

– Păi toată lumea doarme, dar dacă urlă un copil chiar nu auzi, nu te trezești?

– Păi nu aud!

În timp ce el nu aude nimic, iar eu mă ambiționez să beau cafeaua cu lapte fără să mă ridic de pe canapea, Andre se îndreaptă către camera lui Beti.

– Beti, Beeeti, mi-a fost dor de tineeeeee!!! se aude glasul lui Andre. Hai să mergem la mami!

Eu sorb nervos din cafea. Acum sunt convinsă că am născut doi copii cu un sistem de interceptare a mișcărilor mamei ce transcede timpul, spațiul și puterea de înțelegere a oricărui pământean.

Mai iau o gură de cafea, în timp ce port o discuție serioasă cu mine:

– Ai două variante: ori o dai acum pe gât dintr-o mișcare, ori te ascunzi rapid în baie, sorbind-o până la ultima picătură cu ușa închisă.

Momentul meu de relaxare….

După 2 minute jumate care au părut sesiune de spa cu masaj inclus se aude de dincolo de ușă :

– Mami, mami, maaaamiiiiii, știu că ești aici, vreau măr, vreau apă, hai să ne jucăm, ajută-mă, mi-e foame, mamiiii, mamiiii, mamiiii mi-a fost dor de tine!

Abia acum am înțeles de ce în unele băi pentru copii de prin mall-urile din afara țării am văzut canapele așezate lângă chiuvete și suportul de schimbat bebeluși.

Ca aceste duminici mult așteptate de mame, momentul lor de liniște în care stau relaxate pe colacul de baie sorbind o cafea cu lapte să fie pe deplin satisfăcute.

Cu un copil proaspăt alăptat și schimbat.

***Cumpără acum Destin de mamă, cartea care te relaxează mai ceva ca o vacanță în Bali sau o curățenie generală pe timp de pandemie

Sursa foto

 

 

By Published On: 13/12/2015Categories: Jurnal de părinte0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment