Paste cu fructe de mare
Haideți să vă dau o rețetă de paste cu fructe de mare, super rapidă, super gustoasă și foarte sănătoasă.
Ingrediente (pentru 4-5 persoane):
- 500 gr fructe de mare de care vreți voi. Eu cumpăr de oriunde – Cora, Selgross, Mega Image – citesc eticheta și sunt atentă să nu conțină surimi – acele batoane roz – pentru că acelea orice sunt mai puțin fructe de mare, să nu aibă adaos de zahăr și pe cât posibil să fie de captură.
- 1-2 cepe
- 1-2 căței de usturoi
- 100-120 gr vin alb
- o cutie de roșii tocate
- oregano, sare, parmezan
- 400-500 gr spaghetti (aprox. 100 gr spaghetti/ persoană)
Preparare:
Pasul 1: Se taie ceapa mărunt împreună cu usturoiul și se sotează în ulei de măsline până devin translucide.
Pasul 2: Se adaugă vinul și așteptăm să se evapore aproximativ jumătate din cantitate.
Pasul 3: Se adaugă roșiile, amestecăm și lăsăm să fiarbă aproximativ 15 minute. Ăsta-i pasul care durează cel mai mult. Sosul fierbe și tu bei o cafea sau te relaxezi băgând o mașină la spălat. Dacă se îngroașă prea tare sosul mai poți adăuga puțină apă.
Pasul 4: În paralel, puneți pastele la foc într-o oală separată și lăsați-le la fiert EXACT cât scrie pe eticheta lor. Știu, aproape nimeni nu o face dar realitatea e că acesta-i secretul unor paste bine făcute și gustoase. Continuați să vă relaxați.
Pasul 5: Când au trecut cele 15 minute, adăugați fructele de mare în sosul de roșii și lăsați să fiarbă încă vreo 3-4 minute. Puteți pune masa și rugați copiii să strângă jucăriile.
Pasul 6: Adăugați oregano, sare sau/ și boia dulce/ picantă, după gust. La final parmezan.
Pasul 7: Serviți cu plăcere un prânz sau o cină formidabilă, super rapidă și gustoasă.
Pofta buna!