Batoane crocante învelite în ciocolată

Nici nu știu ce să vă spun despre aceste batoane, atât sunt de bune și de gustoase!

Am făcut rețeta aceasta mai mult din curiozitate că nu-mi puteam imagina gustul unui biscuite crocant făcut în casă învelit în ciocolată și toate gata în vreo 30 de minute.

E posibil așa ceva?

Copiii le-au iubit, chiar și Beti care nu e fan ciocolată, dar pentru ea le-am făcut cu ciocolată albă care s-au evaporat aproape instant.

Abia am salvat câteva să apuc să fac niște poze.

Nici eu nu sunt mare mâncătoare de ciocolată, însă acestea sunt cu un biscuite atât de gustos și crocant, iar ciocolata completează atât de bine gustul, încât, împreună formează un cuplu perfect.

Le declar minunate pentru absolut orice moment: că e dulcele din zi, că e aniversare, că e atunci când avem musafiri.

Și fiți atenți cât de simplu se fac!

Ingrediente:

  • 140 g făină
  • 18 g amidon
  • 90 g zahăr
  • 60 g unt la temperatura camerei
  • o esență de vanilie
  • 30 ml apă
  • aprox. 300 g ciocolată de care vreți voi pentru înveliș

Preparare:

Pasul 1: Într-un recipient, punem făina cu amidonul, zahărul, untul, esența și amestecăm.

Pasul 2: Adăugăm ușor apa și amestecăm cu mâna până se omogenizează totul și se formează un aluat foarte moale și nelipicios. Acel tip de aluat cu care ți-e mai mare dragul să lucrezi.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 3: Formați batoane cât de groase vreți voi și tăiați-le de aproximativ 10 cm.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 4: Așezați-le într-o tavă și introduceți în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 15-20 minute. Sunt gata când spatele batoanelor sunt puțin bronzate.

www.mamipetocuri.ro

Ale mele sunt mai bronzate pentru că am un cuptor mai puțin prietenos, dar tot au ieșit demențiale.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 5: Scoateți batoanele din cuptor și lăsați-le la răcit. E foarte important să fie reci înainte de a le face baie în ciocolată.

Pasul 6: Topiți ciocolată de care vreți voi, eu am avut Nestle culinară, neagră și albă. Am topit-o la microunde pentru 1 minut, asta pentru că eram în criză de timp. Voi puteți să o topiți și la bain marie.

Pasul 7: Scufundați batoanele în ciocolată, vă folosiți de o furculiță și le așezați la uscat pe o foaie de aluminiu (ca să nu se prindă) sau pe un grătar (eu nu am). De preferat, ocupați-vă de acest pas când nu aveți copiii în preajmă, e posibil să nu mai aveți ce poza :))

Lăsați-le bine la uscat, nu trebuie să se lipească de degete, iar cea mai simplă rețetă de batoane crocante învelite în ciocolată este gata!

Sunt 100% convinsă că singurul lucru pe care-l veți regreta e că nu ați făcut mai multe!

 

www.mamipetocuri.ro

 

* Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

** Cutia Pandorei, mi-am imaginat acest joc ca un prieten pe care nu îl avem lângă noi în momentul acela când ne-am dori, când am avea nevoie, să încurajeze femeile să se întâlnească mai des și să se ventileze, să aducă o vorbă bună în cuplu atunci când credem că nimic nu se mai poate face, să zâmbim și să ne amintim că nu suntem niciodată singure!

 

 

By Published On: 24/10/2020Categories: Rețete rapide0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment