Cafeaua de la 10 – Cum putem sărbători zilele de naștere ale copiilor cu buget redus

De pe meleagurile vremurilor din care vin eu, numai copiii singuri la părinți își serbau zilele de naștere. Acasă, cu tort îmbrăcat în frișcă și muzică la modă, pe care dansam în sufragerie.

Iar dacă te găseai pe lista invitaților, era ca și cum câștigai Oscarul pe viață, pentru popularitate. Ca să nu mai zic de fericirea supremă care te ținea vreo câțiva ani buni. Făceam cadouri cărți de citit și scriam dedicații de mână, din suflet, necopiate de pe internet.

Astăzi, sunt copii care își sărbătoresc zilele de naștere cu bugete care depășesc cu mult salariul minim pe economie, alții care nici nu știu când e ziua lor. Și ceilalți, care ar vrea să facă dintr-o aniversare o zi specială,  dar să nu trebuiască să facă împrumut la bancă, mai ceva ca la o nuntă.

Ce înseamnă să celebrăm ziua de naștere a copiilor noștri?

  • să o menționăm cu drag, să-i povestim despre ea, să-i povestim despre nașterea lui și cât de mult a fost așteptat să vină în viețile noastre
  • să ne stabilim un buget pe care am vrea sa-l alocăm pentru această zi, să creăm variante accesibile
  • să-i cerem opinia, dacă vârsta o permite
  • poate fi un cadou deosebit, o petrecere surpriză sau într-o locație nouă, o excursie cu părinții, o petrecere în pijamale sau o zi petrecută diferit alături de părinți, colegi sau prieteni.

Am văzut undeva, o idee foarte interesantă în care copilul trăgea timp de câteva zile câte un bilet, iar fiecare îi aducea ori un cadou, ori o vizită la un muzeu, ori la grădina zoologică.

Dacă timpul și bugetul vă permite, mi se pare o idee foarte drăguță.

În data de 13 noiembrie, la Cafeaua de la 10, am vorbit despre Sărbătorirea zilelor de naștere la copii.

Eu am povestit cum e să organizezi an de an petreceri acasă, iar Ada de La ceai cu mămici cum e să celebrezi copiii doar la locuri de joacă.

Orice variantă ai alege, prin sărbătorirea acestora:

  • transmitem copiilor că sunt iubiți, doriți, apreciați
  • este un mod de a le crește stima de sine și încrederea
  • transmitem copiilor că se pot face lucruri frumoase și cu bugete reduse. Că există variante accesibile tuturora.

Idei de locații accesibile și alte detalii, în live-ul din 13 noiembrie.

Vizionare plăcută!

Sursa foto

Share This Story!

Leave A Comment