Pulpe de pui la cuptor crocante și delicioase

Nici nu știu ce să vă spun despre pulpele astea, atât de surprinzătoare sunt!

Aveam niște ciocănele de pui prin congelator rămase dintr-o cutie din aia mare de 3 kg cumpărată de la Metro acum ceva timp. Le-am  făcut și mazăre la Tefal One Pot, le-am făcut și la cuptor în vas acoperit, în final, îmi mai rămăseseră astea și aveam chef de ceva nou, bun, sănătos, gustos dar și rapid, dacă se poate. Practic, să le aibă pe toate!

M-am apucat eu să caut ceva rețete pe niște site-uri obscure trimise de bărbatu-meu pe când mergea la sală și căuta proteine multe, carbohidrați puțini, abia acum am apucat să mă uit pe ele, și-mi apar aceste pulpe spectaculoase de am salivat instant. M-am uitat de două ori să văd dacă site-ul e de mâncare sănătoasă sau a luat-o bărbatu pe câmpii. Era! Adică era site-ul corect, bărbatu’ nu era pe câmpii, încă.

Am mai modificat eu una-alta, că nu aveam chiar tot ce spunea englezu și-a ieșit ceva demn de făcut la fiecare 2 zile ca să te saturi.

Noi nu mâncăm aproape niciodată fast food, dar cu aceste pulpe am omorât orice dor ce ne-ar fi putut paște de ceva super gustos și rapid.

Doamnelor și domnilor, vă prezint cele mai delicioase și sănătoase pulpe în ciuda faptului că arată de parcă acum le-am cumpărat de la fast food, super ușor de făcut și salvatoare de gusturi delicate!

Ingrediente:

Pentru marinată:

  • 8 ciocănele de pui (dar se poate și piept sau pulpe superioare)
  • 100 ml lapte bătut sau chefir
  • 1 lingură muștar (al meu a fost clasic, dar voi puneți de care vă place, chiar și iute dacă vreți)
  • usturoi praf sau proaspăt tocat
  • sos teriyaky (acest sos nouă nu ne lipsește din casă pentru că e bun aproape la orice tip de carne, mai puțin pește. Dacă nu aveți, puneți ce sos aveți, soia, eventual)

Pentru crustă:

  • 100 g făină de care vreți voi, dietetică, 650, eu am avut de orez că mă tot împiedicam de ea și i-am găsit acum rostul în viața mea
  • sare, cimbru uscat, boia
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură susan
  • ulei pentru spray-at

Preparare:

Pasul 1: Cu un prosop de bucătărie scoatem pielea de pe pulpe, ca să le facem mai puțin calorice. Tragem cu putere de piele, având în mână prosopul.

Pasul 2: Într-un recipient măricel, amestecăm toate ingredientele de la marinată până se formează un sos gros, scufundăm pulpele în el și le lăsăm la frigider pentru minim o oră, maxim 8. Eu le-am lăsat o oră.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 3: Într-un alt recipient, amestecăm ingredientele de la crustă și le turnăm într-o pungă cu fermoar, din aceea de plastic, de bucătărie.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 4: Pregătim grătarul de la cuptor pe care-l punem pe tava de la cuptor, acoperită în prealabil cu folie de aluminiu. Stați, că v-am pierdut. Deci, luăm tava cuptorului, cea neagră, și o tapetăm cu folie de aluminiu. Apoi, luăm grătarul de la cuptor, toate au, până și cuptorul meu de 2.5 lei are și îl așezăm peste tavă. Pulpele vor merge pe grătar și tot ansamblul acesta va intra în cuptor. Dacă nu vă intră din cauza șinelor, puneți grătarul sus, la mijlocul cuptorului, iar tava tapetată cu aluminiu jos, de tot. Astfel, ce va curge de pe pulpe, va cădea în tavă.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 5: Preîncălziți cuptorul la 220 grade, program sus-jos și ventilație.

Pasul 6: Scoatem pulpele din marinată, le scuturăm puțin și le băgăm pe rând, câte una, în punga de plastic. Le masăm și ne asigurăm că sunt acoperite de compoziția pentru crustă. Le scoatem ușor, nu o să curgă din ele foarte mult pentru că marinata e făcută de-un maestru, se știe! Atenție, însă, băgăm pulpele una câte una, nu toate odată!

Pasul 7: Le așezăm frumos și disciplinat pe grătar, le stropim puțin cu ulei de măsline, eu am un spray de la Lidl exact pentru astfel de nebunii, și le introducem în cuptorul preîncălzit pentru 40 – 50 minute.

Www.mamipetocuri.ro

Ce va ieși, să-mi spuneți voi! Că eu știu deja că va fi doar începutul unei dragoste eterne!

Un sos de iaurt ar fi mers la fix! Un motiv în plus să mai fac o tură!

 

www.mamipetocuri.ro

 

***Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

 

 

By Published On: 15/12/2020Categories: Rețete rapide0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment