Sărățele cu telemea (de capră)
Nu cred să existe ceva mai simplu de făcut în bucătărie cum e rețeta aceasta de sărățele.
Nu mai spun că șansele de a ieși perfect tind spre absolut.
Și mai mult decât atât, dacă aveți copii care vă caută prin bucătărie, rugați-i să taie aluatul cu formele de prăjituri care vă încurcă prin casă.
Veți avea o experiență super plăcută, copiii se vor distra, iar gustările vor fi acoperite pentru vreo 2 zile.
Deci toate motivele să vă apucați de făcut sărățele.
Ingrediente:
- 500 gr făină albă (eu pun 650)
- 300 gr telemea capră (sau de vacă sau de care vreți voi)
- 150 gr smântână (eu am pus de 20% grăsime)
- 150 gr unt (la temperatura camerei)
- 2 ouă + 1 ou pentru uns
- mac, susan, sare de mare pentru decorat
Preparare:
Pasul 1: Într-un vas mare cântăriți făina la care adăugați untul moale, telemeaua dată pe răzătoare sau direct fărâmițată cu mâna, smântâna și cele 2 ouă.
Pasul 2: Formați un aluat la mașina de pâine (cine are) sau la mână, ca mine.
Pasul 3: Întindeți o foaie de aluat cu grosimea de aproximativ 1 cm.
Pasul 4: Chemați copiii să vă ajute la tăiat sărățelele cu formele pentru prăjiturile de Crăciun sau direct cu cuțitul, cum doriți. Le așezați într-o tavă de cuptor pe care ați pus hârtie de copt.
Pasul 5: Le ungeți cu ou și apoi presărați mac, susan sau sare de mare (dacă în loc de telemea ați pus brânză nesărată).
Pasul 6: Puneți tava la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru 25 de minute (între 20-25 de minute, în funcție de cuptor).
Pasul 7: Poftă bună!