Chips-uri de casă la cuptor

Și ca orice alte chips-uri, greu te mai poți opri din mâncat.

Partea bună e că acestea sunt făcute în casă, nu conțin decât 5 ingrediente pe care toată lumea le are prin bucătărie și nu sunt deloc procesate.

Desigur, nici nu au gust de chips-uri din cartof pentru că nu conțin cartof, dar au un gust care merge perfect pentru gustarea de după școală sau pentru o vineri seară, la televizor.

Rețeta nu are nici un secret, însă ca și mențiune, încercați să întindeți foarte bine foaia înainte să o tăiați ca să iasă chips-urile cât mai crocante.

Iar acum, haideți la treabă!

Ingrediente:

  • 250 g făină albă
  • 2 linguri de oțet alb
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 110 ml apă călduță (pentru gust mai puternic, puteți dizolva un cub de supă de pui, dacă folosiți sau puteți pune supă de pui, dacă aveți congelată. Eu nu am adăugat de data asta că nici n-am avut, dar le voiam și de post)
  • 1 linguriță de sare, dacă nu ați adăugat supă.
  • pentru topping: 2 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță de boia și una de pătrunjel uscat sau alte condimente care vă plac vouă.

Preparare:

Pasul 1: Într-un recipient, adăugăm toate îngredientele pe rând, amestecăm și începem să frământăm compoziția până se formează un aluat compact, nelipicios. Lăsăm la odihnit, în frigider, 30 minute.

Pasul 2: Scoatem aluatul pe masa de lucru și cu ajutorul unui sucitor, întindem câte o foaie, cât mai subțire posibil. Apoi, cu un cuțit sau cu rola de pizza, tăiem pătrate și fiecare pătrat în două triunghiuri pe care le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Chips-uri de casa chips-uri de casa

chips-uri de casa

Pasul 3: Preîncălzim cuptorul la 200 grade, funcția căldură sus – jos cu ventilație.

Pasul 4: Într-un castron, amestecăm ingredientele pentru topping: uleiul de măsline, boia și pătrunjelul uscat și o pensulă, ungem chips-urile pe ambele fețe.

chips-uri de casa chips-uri de casa

Pasul 5: Dăm tava la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru aproximativ 12 minute.

Poftă bună!

chips-uri de casa la cuptor

By Published On: 14/04/2022Categories: Rețete rapide0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment