3 rețete la Tefal One Pot (TOP): mușchiuleț de porc cu legume, osso buco și limbă de vacă

Povestea continuă cu:

– Ce rețete ai mai făcut la Tefal One Pot?

Ce-i drept, când ai așa o minune de aparat în casă și o carte de bucate atât de slabă, tot să cauți inspirație și idei de rețete pe la alții.

După mai bine de 6 luni de când o am, chiar nu mai îmi amintesc când mi-am cumpărat-o exact, am ajuns să înțeleg modul de funcționare. Practic, poți face orice tip de mâncare doar că reduci timpii de gătire.

Eu fac absolut orice la ea, dar e drept că atunci când am timp, alternez și mai gătesc și la cuptor pentru că iese mai savuroasă, orice-ai zice.

Tefal One Pot, însă, e salvatoare de timp, iar cu asta am spus tot pentru viața agitată a unei mame.

  1. Mușchiuleț de porc cu legume:

Scoatem mușchiulețul din frigider, îl lăsăm puțin să ajungă la temperatura camerei, îl ungem cu ulei de măsline și îl masăm bine cu condimente. Apoi, îl tăiem felii și îl așezăm în recipientul oalei. Dacă aveți timp, lăsați-l cu o zi înainte la marinat. La mine este exclus acest lucru pentru că nu sunt atât de organizată încât să pregătesc lucrurile în avans. Poate într-o zi….

Așezăm mușchiulețul în recipient și setăm funcția bake pentru câteva minute, cât să se rumeneaască pe toate părțile. Apoi, turnăm marinata sau în cazul meu, vin roșu, punem unt cu mirodenii (de la Lidl) și setăm HP 20 minute, chiar 30.

Îl scoatem, îl așezăm într-un recipient peste care punem puțin unt cu mirodenii și închidem recipientul până pregătim garnitura.

Avem legumele tăiate sau pot fi din pungă. Mie nu-mi lipsesc legumele congelate, tocmai pentru zilele când nu apuc să fac piața. Le așezăm în sosul lăsat de carne, mai adăugăm apă călduță dacă simțiți nevoia și setați simmer 10 minute. Dacă legumele sunt din pungă, sunt suficiente și 5 minute.

Dacă vreți piure de cartofi, puneți sosul peste carne dacă vă place, noi suntem pe varianta fără, puneți în recipientul oalei apă caldă, așezați trepiedul și coșul peste, iar în coș cartofii curățați și tăiați. Setați funcția steam, 10 minute. După ce se scurge timpul, mutați cartofii într-un recipient termorezistente și pregătiți piureul după gust, cu unt, lapte și sare.

Nu uitați salata :)

Poftă bună!

2. Osso buco

Până să cumpăr câteva bucăți de osso buco din Cora și să realizez acasă că de fapt este rasol de vită pe care mama îl pune de obicei la ciorbă, habar nu aveam ce e asta. Iar eu cum nu fac ciorbe, a trebuit să mă informez cum să-l gătesc ca să nu-l arunc direct la gunoi.

Ce-a ieșit a fost de poveste, fiți atenți:

Îl dăm prin făină și îl punem la funcția brown pentru câteva minute, cât să-l sigilăm și să nu curgă din el diverse. Îl scoatem și punem în oală o ceapă tăiată pe care o călim pe funcția brown câteva minute, apoi adăugăm usturoi după gust, amestecăm, iar apoi adăugăm carnea și setăm simmer pentru 10 minute. După ce ce scurge timpul, depresurizăm, adăugăm roșii tăiate sau o conservă întreagă, depinde și de câtă carne aveți, condimentăm și setăm din nou funcția simmer pentru 35 minute.

Depresurizăm și ne delectăm cu un osso buco care ți se topește în gură. Dacă vreți și garnitură, puteți adăuga lângă carne mazăre la pungă, morcov, cartofi sau ce vă mai cere gustul. Funcția simmer.

Pentru legumele la pungă sunt suficiente 3-5 minute, pentru cele proaspete, 10. Pe unele pungi scrie exact cât necesită legumele să fie lăsate la abur.

Sau savurați simplu, cu o salată!

3. Limbă de vacă

Asta, de departe, este specialitatea mea. Știu că avem și noi o rețetă românească de limbă de vacă cu măsline care se mănâncă rece, dar eu am învățat să o pregătesc în Portugalia, de la soacra mea. Iar eu cum nu înțeleg mâncărurile reci, în afară de salate, rețeta mea de limbă de vacă este caldă, ca o zi de vară :)

Luăm limba de vacă, o spălăm bine și o punem la fiert cu o ceapă întreagă, dacă vă încurcă vreun pătrunjel rădăcină sau o țelină, adăugați-le și pe alea la funcția HP, 30 minute.

Când s-a scurs timpul, scoatem limba și cu grijă, desfacem membrana albă care o acoperă. Se va scoate foarte ușor, ca o foaie de hârtie. Apa și legumele se aruncă.

Apoi, tăiați o ceapă pe care o căliți ușor pe funcția brown, adăugați roșii tăiate sau din conservă, puțin vin roșu, usturoi, condimente și limba tăiată felii sau bucăți mai mici. Omogenizați totul și setați funcția HP, 20 minute.

Când se scurge timpul, presărați pătrunjel proaspăt pe deasupra.

Separat puteți face un orez alb, piure sau puteți să o savurați numai cu o salată. La noi e bătaie pe ea.

Dacă aveți întrebări, știți deja, poșta redacției este deschisă :)

Sursa foto

* Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

** Cutia Pandorei, mi-am imaginat acest joc ca un prieten pe care nu îl avem lângă noi în momentul acela când ne-am dori, când am avea nevoie, să încurajeze femeile să se întâlnească mai des și să se ventileze, să aducă o vorbă bună în cuplu atunci când credem că nimic nu se mai poate face, să zâmbim și să ne amintim că nu suntem niciodată singure!

Share This Story!

2 Comments

  1. Iulian 18/02/2022 at 12:31 - Reply

    Care e funcția HP ?

Leave A Comment