Ce-a fost înainte: mama sau femeia?

De 8 martie am fost la Therme. Era o întâlnire amânata de cel puțin 2 ori, ultima amânare fiind după ziua de 1 martie când mi-a tras țeapă unul dintre angajații care nu a mai venit la serviciu, aplicând textul – sper că nu v-am încurcat prea mult. Am scris despre asta aici – râdeți și vă minunați!

Deci, dacă nici 14 februarie, nici 24, nici 1 martie, vrând-nevrând a trebuit să fie 8 martie. De fapt, amânam întâlnirea de prin 22 iunie 2016, adică ziua soră-mii. Cam atât de disponibile suntem toate!

Cu vreo 5 oferte trimise, 3 telefoane date, o oră de sală, o centură a Bucureștiului luată din plin printre gropi și tiruri, am ajuns după vreo 2 ore jumate la destinație. Deja obosită și cu parcarea plină mai ceva ca la Ikea la ora de prânz.

Bineînțeles, Therme-le plin ochi. La saună se stătea în picioare ca în autobuz. Piscina părea o supă cremă de ciuperci din care iese aburi, cu multe crutoane plutind de-asupra. Zona Galaxy cu tobogane părea o sală de nașteri, toate pe cale naturală: urlete, țipete, chiar și lacrimi de la impactul brusc cu ”necunoscutul”.

Pe paturile de masaj cu apa se jucau copiii. La baie nu existau coșuri de gunoi, ceea ce mie, cel puțin, îmi transmite o lipsă crasă de igienă. Și orice toaletă în care intru, restaurant sau casă.

În secolul 21 se pune coș de gunoi la toaletă!

Cu toate acestea, mie îmi place la Therme. Dacă s-ar menține mai bine curățenia, chiar ar fi un loc fain. Mi se pare locul ideal de distracție pentru copii și de relaxare pentru femei. Pe bărbați nu prea-i văd pe-acolo. Dar oricum, prototipul meu de bărbat vine din pădure cu ursul în spinare. Nu stă la Therme să facă baie în piscina cu valuri. Dar vorbesc strict de gustul meu.

Cu ocazia aceasta, însă, am observat cum se distrează doamnele de 8 martie:

  • categoria ”mamă și soție 7/24”: majoritatea femeilor erau cu soțul și copiii. Ca în orice altă zi normală din viața lor. Până la urmă, 8 martie e o zi ca oricare altă zi.
  • categoria ”mamă pentru totdeauna”: o alta parte importantă dintre femei erau împreună cu copiii. Soțul probabil lucra, iar mamele se distrau cu copiii ba pe paturile de masaj cu apă, ba în piscină, ba în saună în care nu au voie și tot așa. Super relaxare pe mamele astea. Mai ales când copiii vor să facă pipi la acele toalete impecabile!
  • categoria”femeia corporatistă platinium”: O, da, exista corporații care au dat femeilor vouchere la Therme de 8 martie. Nu știu dacă și pentru intrare, dar sigur pentru băutură. Fain, nu? Așa, aș mai lucra și eu pentru alții. Să vină șampania și cocktail-urile în jacuzzziiiii! Fără număr!
  • categoria ”vârsta a treia”: indiferent de zi, băile de sulf și sare fac minuni la oase
  • categoria ”noi vrem doamne”: domni veniți la o bere cu zambila în dulap
  • categoria ”doamna neconvențională”: fără obligații, disponibilă, ce mașină conduci?
  • categoria ”ce-a fost înainte mama sau femeia”: mamele care au venit cu grupul de prietene să facă un LP (listening partnership), să bea o cafea împreună, să mănânce nesănătos și să le uite vremea la povești.

Oricum, puff-uri mai faine ca la Therme încă nu am găsit. De fapt, am găsit pe net, e vreo 200 euro bucata.  Mi-aș fi luat și eu unul dar la banii ăștia prefer să merg la Therme, alta e atmosfera.

O vedeți pe doamna în sutien? Cam așa și noi, doar că în loc să bem și să ne tatuăm, ne-am dat pe toate toboganele și am țipat până am scos din noi toate supărările legate de recrutări eșuate, note mici la școală, copii care nu ascultă, nopți nedormite, soți care nu te înțeleg, clienți nemulțumiți, emailuri fără răspuns de acum 3 săptămâni, treburi neterminate.

Iar după o sesiune de masaj cu apă am plecat de-acolo în extaz. Semi adormite, cu trandafiri cadou de la Therme și geluri de duș de la Dove.

Ce mi-a plăcut cel mai mult și cel mai mult a fost tușul de ochi de la Mac care nu mi-a curs absolut deloc în cele 5 ore de aburi, apă și extaz. Am stat și eu relaxată, simțindu-mă ca o divă fericită și nu ca una în depresie, râzând isteric la fiecare aterizare prin cădere.

În altă ordine de idei, s-a confirmat regula: în zile de sărbătoare, weekend-uri sau vacanțe școlare, stați departe de Therme!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By Published On: 14/03/2017Categories: Stil de viață0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment