Cheesecake cu ciocolată

Am primit această rețetă de la prietena mea din Anglia pe care a văzut-o la Jamie Oliver.

Fiind un cheesecake, adică foarte repede de făcut, dar și cu ciocolată albă și neagră am zis că așa ceva este de neratat.

Iar când copiii sunt în vacanță și nu mai știi ce să le dai la gustare, un cheesecake te poate salva oricând. Și câștigi și premiul de cea mai bună și atentă mamă a zilei :)

Ce să vrei mai mult? Doar rețeta!

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 300 g biscuiți (de oricare aveți)
  • 100 g unt topit (80% grăsime)

Pentru crema de brânză:

  • 300 g cremă de brânză
  • 1-2 linguri zahăr (de preferință, pudră)
  • 2 linguri esență de vanilie
  • sare
  • 250 ml smântână

Pentru crema de ciocolată:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată albă
  • 50 g ml smântână

Preparare:

Pasul 1: Zdrobim biscuiții, eu îi pun în blender, și turnăm peste ei untul topit. Așezăm compoziția într-o formă de copt și apăsăm ferm cu fundul unul pahar sau direct cu mâna, ca mine până se formează un blat compact. Nu uitați să apăsați ferm și pe margini, ca să nu cadă peste compoziția pe care urmăm să o adăugăm, da? Punem forma în cuptor, la 180 grade pentru 6-8 minute.

Nu folosim hârtie de copt pentru că untul din blat ne ajută să scoatem cheesecake-ul din tavă foarte ușor, felie cu felie.

blat de cheesecake

Pasul 2: Amestecăm crema de brânză, zahărul, vanilia, sarea și smântâna și batem cu mixerul până se omogenizează totul.

*Zahăr puneți după gust și mai ales în funcție de cicocolata pe care o folosiți. Cu cât mai dulce ciocolata, cu atât mai puțin zahăr adpugați.

* Crema de brânză să fie mai slabă și mai naturală, fără gust de iaurt sau altele. În combinație cu ciocolata, gustul poate deveni mai greu.

Pasul 3: Topim ciocolata neagră la bain marie sau în microunde, împreună cu 25 ml de smântână. Când se răcorește o adăugăm în crema de brânză.

Pasul 4: Topim ciocolata albă la bain marie sau în microunde, împreună cu 25 ml de smântână.

Pasul 5: Când s-a răcorit blatul scos din cuptor, turnăm crema de brânză și ciocolată neagră peste el. Aranjăm frumos crema cu o spatulă.

cheesecake cu ciocolata

Pasul 6: Turnăm peste crema de brânză, ciocolata albă și cu băț de frigăruie sau o scobitoare facem forme indefinite, precum un pictor celebru. Copiii știu sigur despre ce vorbesc.

cheesecake cu ciocolata

Lăsați 2-3 ore la frigider și savurați în familie! Un deliciu!

cheesecake cu ciocolata

By Published On: 29/04/2022Categories: Rețete rapide0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment