Mousse de ciocolată, pufos și gustos
Sunt fan mousse de orice tip şi orice fel.
Am făcut şi eu multe, dar cum e rețeta asta de mousse de ciocolată nu e nici una: nici prea dulce, nici prea fad, aerat, spumos, ce mai, o minunăție.
Pentru 6 persoane, aveți nevoie de:
- 200 gr ciocolată neagră (de bună calitate)
- 30 gr unt (minim 80 % grăsime)
- 6 ouă, care se separă
- 90 gr zahăr brun (zahăr pudră sau miere)
Ciocolata și untul se topesc la foc mic, de preferat, într-o oală cu fund dublu sau la bain marie. Orice variantă e bună. Se amestecă încontinuu până se omogenizează, apoi se ia de pe foc.
Se lasă la răcorit. Se bat spumă cele 6 gălbenușuri cu zahărul până se face o cremă fină.
Apoi, ușor, se adaugă albușurile bătute bine cu puțină zeamă de lămâie.
Se omogenizează totul și se lasă, de preferat, peste noapte la frigider.
Atât de simplu, atât de bun!
E português para a malta perceber ????????????????????????
Estou a pensar muito a sério, começar escrever também em portugues :)