Molotof (spumă de albuș de ou cu cantitate redusă de zahăr)

Această prăjitură este de departe desertul preferat al surorii mele.

De fiecare dată când vine la mine, îmi spune:

– Fă și tu prăjitura aia bună, bună, din care am mâncat cel mai mult la nunta ta!

Iar cum iubesc să pregătesc dulciuri în bucătărie, îmi ia fix 2 minute să mă apuc de treabă. În plus, e un desert care se face extrem de simplu și rapid.

Singurele două lucruri de care trebuie să țineți cont când faceți această rețetă e că aveți nevoie de o tavă cu gaură în mijloc, așa cum o vedeți pe a mea și pe care o găsiți mai pe la toate supermarketurile și că o puteți face din câte albușuri vreți și aveți prin casă.

De data asta eu am făcut-o din 9 albușuri care mi-au rămas de la Tarta de nata pe care am pregătit-o cu o zi înainte. Vă rog să mai țineți cont de faptul că regula nescrisă a acestei rețete este că pentru fiecare albuș se pun 2 linguri de zahăr, însă eu numai când aud de atâta cantitate dau în diabet.

Așa că, veți vedea mai jos, că eu la 9 albușuri am pus sub 8 linguri de zahăr, deci am redus la mai puțin de jumătate întreaga cantitate. A ieșit perfect pentru că dulcele vine și de la caramelul care se face în avans.

Este un desert foarte simplu de făcut, arată spectaculos și n-am nici un dubiu că o să vă placă mult!

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 9 albușuri ou
  • 100 g zahăr
  • un praf de sare
  • opțional: esență de ce vreți voi, lămâie, vanilie, coajă de lămâie, portocală.
  • caramel, făcut din 200 g zahăr și 60 ml apă

Preparare:

Pasul 1: Se face caramelul, se pune direct în tavă zahărul și apa, se pune pe foc și se lasă la fiert, fără să se amestece, până prinde o culoare maronie de toamnă.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 2. Cu maaare grijă, se ia tava de pe foc și se învârte în așa fel încât pereții tăvii să fie acoperiți cu caramel (ca la crema de zahăr ars). Se lasă apoi la răcit.

Pasul 3. Se bat albușurile bine, lăsate la temperatura camerei în prealabil, adăugând un pic de sare și câte o lingură de zahăr până când se întăresc foarte bine.

Pasul 4. Cu o lingură, se așază albușurile în tava cu caramel, bătând din când în când tava de colțul mesei ca să nu rămână goluri de aer prin ele. Eu nu am reușit să le scot pe toate, dar pe mine nu mă deranjează să le văd pofticioase în prăjitura mea.

Pasul 5. Se pune tava la cuptor pentru 20 minute la bain-marie, până prinde culoarea caramelului deasupra. Prăjitura va crește mult, dar apoi, se va lăsa, așa că nu vă panicați, e absolut normal.

www.mamipetocuri.ro

Și apoi se lasă:

wwwmamipetocuri.ro

Pasul 6. Închideți cuptorul și lăsați compoziția în cuptor până se răcește complet (aproximativ 20 de minute).

Pasul 7. Răsturnați pe un platou, iar peste caramelul rămas în tavă mai puneți puțină apă, așezați pe foc și lăsați câteva minute să se dizolve. Închideți și lăsați la răcit. Apoi, turnați siropul peste prăjitură și serviți.

www.mamipetocuri.ro

Poftă bună!

 

*** Cartea Destin de mamă este o reprezentare cu tușe ironic-amuzante a vieții de familie de astăzi, precum și a universului interior al femeii contemporane, răvășite și supraîncărcate. Dina a găsit soluția de a te lăsa, ca femeie, în ghidajul instinctului și al intuiției feminine, recunoscute ca fiind salvatoare, plus o bună educație – adică ceea ce știi după ce ai uitat tot.” (Oana Moșoiu, soră, trainer, voluntar, profesor, mamă ș.c.l)

 

By Published On: 04/11/2020Categories: Reţete portugheze0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment