Supă cremă de roșii (și funcția simmer la One Pot de la Tefal)

Sunt fan supe creme, mi se par cele mai sănătoase mâncăruri ce s-au putut vreodată inventa.

Însă, nu chiar toate sunt preferatele mele și nu în orice moment al zilei.

De exemplu, când e frig afară sau am o stare din aia, de prefer să mă bag sub pătură și să nu mai ies cu zilele de acolo, simt mereu nevoia de o supă cremă de roșii.

Nu știu exact legătura dintre cele două, dar vă spun sigur legătura dintre oala sub presiune One Pot de la Tefal și această minunăție de supă cremă de roșii.

Evident, se poate face și fără să aveți oala sub presiune, important e să aveți rețeta potrivită.

Eu cum sunt o mofturoasă la mâncare și nu orice rețetă mă coafează, am căutat de mi s-a luat o rețetă de supă cremă de roșii din roșii congelate. Că din astea aveam și mi se pusese pata să le fac supă.

Evident că n-am găsit ce voiam, că mie ardeiul nu-mi place, nici apio, portughezii o fac cu ou, iar eu nu prea aveam chef de complicațiuni, una peste alta, mi-am lăsat intuiția să funcționeze și a ieșit ceea ce pot spune cu mâna inimă: cea mai bună supă cremă de roșii ever!

Pentru mine, of course! Poate și pentru voi, dacă o încercați. Eu o las aici că vreau să o mai fac și data viitoare și am decis să fiu organizată cu ideile mele. Pupa-le-ar mama pe ele!

Nu există nici un secret la această rețetă, în afară că puteți folosi orice tip de roșii aveți, congelate sau din cutie. Cele proaspete trebuie fierte puțin înainte ca să le scoateți coaja și cotorul. Eu le-aș pune la abur, ca pe cele congelate.

De menționat mai este zahărul care se adaugă la această rețetă ca să ”îmblânzim” gustul acid al roșiilor. Puneți o linguriță, amestecați, gustați și dacă mai este cazul, mai adăugați. La mine au mers 2 lingurițe.

Ingrediente:

  • roșii, câte aveți (eu am avut vreo 10-12 roșii congelate)
  • apă caldă, vreo 2 l
  • o bucată de țelină
  • 2-3 cartofi medii
  • 1 ceapă medie
  • 2 lingurițe de zahăr brun
  • sare, busuioc, parmezan

Preparare:

Pasul 1: Prima dată fierbem roșiile congelate sau cele proaspete. Le punem în coșul cu care vine TOP, punem apă clocotită în recipient, trepiedul și pe trepied așezăm coșul cu roșiile și o bucată de țelină, dăm oala la funcția ”steam” pentru 10 minute. Eu am repetat acest pas de două ori pentru că nu au încăput toate roșiile de prima dată.

Pasul 2: Curățăm ceapa și cartofii pe care îi tăiem în felii mari (ca de piure).

Pasul 3: Scoatem roșiile și țelina și le lăsăm la răcorit. Spălăm recipientul TOP, dăm oala pe funcția ”brown”, punem puțin ulei (de măsline), tăiem ceapa și o călim puțin. Păstrăm funcția și adăugăm roșiile curățate de coajă și cotor. Amestecăm. Adăugăm o  felie din țelina fiartă, cartofii curățați, busuiocul proaspăt (eu am pus vreo 5-6 frunze măricele pentru că iubesc această plantă) și adăugăm apă caldă cam de 2 ori nivelul la care sunt toate ingredientele acum. Dacă nu adugați acum suficientă apă se poate completa ulterior, fără probleme. Se închide funcția ”brown”, se dă pe ”soup” pentru 12 minute pentru că trebuie să se fiarbă cartofii.

Pasul 4: După ce a expirat timpul, depresurizați și blenduiți toate ingredientele. Adăugați sare, zahărul, și  parmezanul ras, setați funcția ”simmer” cu capacul deschis, nu vă trebuie timp setat aici chiar dacă oala își ia automat 15 minute, voi doar amestecați pentru un minut ca să se combine toate aromele și închideți.

Puteți servi cu brânză pe deasupra sau crutoane.

De vis!

Îmi plouă în gură numai cât am scris rețeta!

Pentru detalii găsiți informații în video-ul de mai jos:

By Published On: 22/12/2022Categories: Rețete rapide, Uncategorized, Video0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment