Desert portughez cu bezea și căpșuni

Pentru cei care au aprins mai târziu radioul, declar că oricând aș putea da la schimb o prăjitură dulce și cremoasă pe o bucată mare de telemea.

Cam atât de mult iubesc eu dulciurile! Cu toate acestea, m-am îndrăgostit iremediabil de prăjitura de mai jos.

Rețeta o am de la soacra mea și nu cred că există cadou mai bun ce putea să-mi dea.

Este acel desert pe care-l faci destul de rapid, nu-ți trebuie cursuri la Școala Națională de Torturi și Prăjituri și îți dai pe spate invitații și propriile papile gustative.

De fiecare dată când o faci!

Ingrediente (pentru 10-12 porții):
– 8 ouă
– zahăr
– 200 gr căpșuni
– 400 gr smântână lichidă
caramel
– lapte
– zeamă de lămâie

Preparare:
Pasul 1: Se pregătește caramelul conform rețetei de aici.

Pasul 2: Se separă albușurile de gălbenușuri, se bat albușurile cu un pic de sare (se întăresc mai repede și mai bine). Când sunt bine bătute se adaugă, pe rând, câte o lingură de zahăr pentru fiecare ou, deci în cazul nostru 8 linguri. Eu pun mai spre 6-7, se nu fie foarte dulce. Se amestecă un pic și se așează compoziția peste caramel. Se pune recipientul în cuptorul preîncălzit la 170 grade, aproximativ 10 minute, până prinde culoare.

Pasul 3: Gălbenușurile se pun la foc mic împreună cu 5 linguri de zahăr și 15 linguri de lapte. Se amestecă MEREU până se îngroașă. (după închiderea focului amestecați în continuare până se răcește vasul). Nu trebuie să fiarbă!
Apoi se așează peste albușurile răcite și se lasă la răcit.

12992167_10207412930496195_1668394961_n

Pasul 4: Se spală căpșunile, se taie felii și se așează peste compoziția răcită.

12968660_10207412930376192_1337827040_n

Pasul 5: Peste căpșuni se așează frișca bătută bine. Se lasă la frigider minim 2-3 ore.

Se poate servi simplă sau se poate orna cu ce vreți voi. Eu mențin rețeta originală și o acopăr cu fulgi de migdale.

Se servește cu poftă.

12968635_10207412929616173_185473277_n 12966565_10207412930256189_925292941_n

 

Sursa foto

Share This Story!

2 Comments

  1. Diana 30/03/2021 at 19:12 - Reply

    Am murit de pofta si am facut desertul :) Dar caramelul nu a iesi deloc caramel, ci mai mult o pelicula de zahar intarita. Trebuia adaugat smanatana lichida in reteta caramelului ca sa iasa ca in pozele tale yummy?

    • Dina Bento 30/03/2021 at 22:03 - Reply

      Bănuiesc că ai făcut rețeta cu caramel din zahăr, acesta trebuie să iasă ca la crema de zahăr ars. Smântâna se adaugă la cel din Green Sugar, dar la caramelul normal e suficient zahăr și puțină apă sau chiar deloc. Poate l-ai lăsat prea mult și s-a întărit prea tare. În cazul acesta, pune apă și desfă-l puțin. La cuptor, bezeaua se va combina cu el și va ieși bine.

      Mai este o variantă de caramel din zahăr, unt și smântână, o să o pun și rețeta asta ca să o încerci. Poate ți-e mai la îndemână.

Leave A Comment