Unghii frumoase în 15 minute acasă

Se spune că unghiile sunt cartea de vizită ale oricărui om. Adevărat, nimic nu e mai urât să vezi pe cineva cu unghiile rupte, murdare sau neîngrijite. Poți să fii tu în costum sau cu pantofi stiletto în picioare, dacă ai negru sub unghii, mai bine stai acasă.

Problema însă, ca orice în viață, e atunci când la împărțirea calităților tu erai plecată la piață după spanac, iar când te-ai întors ai mai rămas doar cu niște unghii mici, crăpate, uscate și fără viață.

Norocul nostru e că nu mai trăim cu ursul în bârlog, acum avem oje semipermanente și unghii false în câte culori și cât de lungi vrei.

Am folosit și eu, vreun an jumate, ojă din asta care-ți ridică moralul instant când te uiți la unghii, indiferent cât de rău îți stă părul și cât de proastă ți-a fost ziua. Adevărul e că nimic nu-i mai înălțător ca atunci când speli tigaia de prăjeală uscată cu spălătorul de sârmă iar unghiile tale rămân intacte.

Tocmai asta-i și problema, ca orice altă invenție a secolului 21.

  1. Creează dependență, și
  2. Nu-ți mai dai seama de realitate, dincolo de imaginea perfectă.

Când cu greu am apucat să văd ce acoperea minunăția de ojă,mi-am dat seama că tocmai devenisem omul fără unghii.

Că nu poți să le mai numești unghii, acele foițe de hârtie transparentă care se rup la prima respirație asupra lor.

Am înfruntat realitatea și mi-am acceptat minusurile

Nu am unghii frumoase. Bine. Dar măcar pot să fac ce pot eu mai bun ca să mă simt bine cu ele.

Într0o primă fază m-am dus săptămânal la salon ca să-mi fac manichiură clasică, apoi, din listă de timp și comoditate pentru că-s mutată în câmp și până la primul salon aș citi un capitol minim dintr-o carte, am început să mi le fac acasă, în 3 pași, timp de 15 minute pe săptămână.

Măcar atât pot face pentru unghiile mele urâțele!

1. Pila de unghii de sticlă: am redescoperit-o într-o formă îmbunătățită la magazinul Miniso, din mall-uri, vine într-o cutie super utilă și costă 17 lei.

Beneficiul major: nu zgârie unghia, nu o rupe, nu o exfoliază, ci din contră, fiind foarte fină, o ajută să crească sănătos.

2. Uleiul pentru cuticule: cel din video este primit de la un cabinet de cosmetică, dar îl găsiți la orice magazin de produse cosmetice chiar și la 10 lei.

Beneficiul major: hrănește unghia, ajută cuticula să se retragă mai ușor de pe unghie, mai ales în cazul cuticulelor foarte lipicioase (cum sunt ale mele) și foarte uscate.

3. Lacul de unghii: nu sunt fan ojă și am povestit în video că nu-mi place absolut deloc s-o văd sărită de pe unghii. Mă refer la cea clasică. Așa că cel mai bun substitut la ojă este lacul de unghii colorat, în video vi l-am arătat pe cel de Eveline care hrănește unghia și o colorează într-un alb – rozaliu.  Exact ca o unghie sănătoasă numai bună de scos în lume. Bucuria costă tot vreo 20 lei.

Acuma faceți un calcul cu mine: dacă fiecare vizită la salon costă 25 lei (minim) înmulțit cu 3 – 4 ori pe lună, de câte ori te-ai duce să-ți faci manichiura = 100 lei. Nu mai pun timpul și benzina.

Cu banii ăștia ori 4 luni am un bilet de avion plătit pentru Portugalia, la vară, dacă mi-l iau de acum. Și la ei, pe plajă, nu se uită nimeni urât că n-ai unghii puse.

 

****

 

Pentru 10 minute de povești la cafea cu fetele, aveți și video-ul cu imagini și glume bune:

 

 

***Despre cartea care te binedispune în vacanța de primăvară-vară și să sperăm că nu și de toamnă: ”Destin de mamă este o reprezentare cu tușe ironic-amuzante a vieții de familie de astăzi, precum și a universului interior al femeii contemporane, răvășite și supraîncărcate. Dina a găsit soluția de a te lăsa, ca femeie, în ghidajul instinctului și al intuiției feminine, recunoscute
ca fiind salvatoare, plus o bună educație – adică ceea ce știi după ce ai uitat tot.” (Oana
Moșoiu, soră, trainer, voluntar, profesor, mamă ș.c.l)

 

 

 

 

 

By Published On: 04/02/2020Categories: Campanii și proiecte0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment