Cafeaua de la 10 – De ce ea poate și eu nu pot?

Când suntem tinere și fără copii suntem mamele perfecte. Știm exact de ce plânge copilul vecinei de la 2, iar dacă nu știm avem sigur o părere precisă despre acest aspect. Avem opinii despre mâncarea bebelușului, orele de somn și momentele oportune când ar trebui să iasă la plimbare. Singura problemă e că nu avem proprii noștri copii. Ar fi fost și ei perfecți.

După ce devenim mame, îți dai seama că de fapt nu știi nimic. Îți pui întrebări începând de la tipul de scutec folosit, până la cremă, ulei de baie, mâncare, cădiță, ore de mâncare și somn, kg luate sau pierdute. Practic, nu e subiect pe lumea asta legat de copil care să nu cadă sub umbra unei întrebări.

Când începi să câștigi experiență, poate mai faci încă un copil, îți dai seama că ai devenit atât de bună încât poți să îți deschizi un blog pe tema creșterii copiilor, poți deveni ușor guru în parenting, și începi să dai sfaturi oricând și oriunde, dar mai ales mamelor la început de drum. Carne proaspătă și dulce!

Lumea e tare vizuală. Iar neîncrederea în noi e atât de mare că avem impresia că tot ce se vede cu ochiul liber, chiar există în realitate. Și tot ce se propovăduiește, chiar e adevărat. Nimic mai eronat.

Nimeni nu e perfect.

Toată lumea o dă în bară.

Și noi ca și voi țipăm.

Există speranță după tantrumuri și crize de nervi.

Există îmbrățișări și timp special.

Noi suntem cele mai bune mame pentru copiii noștri.

Acestea sunt crezurile mele, iar restul e o poveste frumoasă.

În episodul De ce ea poate și eu nu pot am vorbit pe larg despre modul cum am depășit noi momentele de criză și ce credem că ar trebui să facem pentru a renunța la a ne compara cu mamele de lângă noi.

Vă dau un prim gând. Aveți încredere în voi!

Posibile soluții, pe larg, în filmare.

Sursa foto

Povestea fotografiei – Kathy DiVincenzo este mamă a doi copii și s-a lăsat fotografiată în două scene din viața ei reală: într-o zi când lucrurile îi merg bine și în altă zi când se luptă cu depresia post-partum.

”Adevărul este că ambele fotografii reprezintă realitatea mea în funcție de zi”, declară ea.

Adevărul e că ambele fotografii reprezintă realitatea tuturor mamelor. Important e să o acceptăm și să cerem ajutorul de câte ori avem nevoie. 

By Published On: 02/02/2018Categories: Cafeaua de la 10, Video1 Comment

Share This Story!

One Comment

  1. […] Dinei pe larg le puteți citi pe blogul ei, iar ale mele in live-ul de mai […]

Leave A Comment