O seară la Castel. Poveste cu prinți ce-așteaptă pe o bancă, copii cu sufletul sfărâmat și Zâna Bună

Când am ajuns La Castel (Ballroom Le Chateau) se lăsase deja seara. Străzile erau blocate de mașini, unii claxonau, alții încercau să traverseze, unii se dădeau în spate, alții înaintau. Eu am făcut imediat la dreapta și am ieșit din nou în bulevard. Cu ochii lipiți de la o bacterie care începuse să-și facă de cap fix în ziua evenimentului abia reușeam să văd în față, printre faruri și lumini.

Cu Tobradex-ul într-o mână și cu alta pe volan mi-am reîncercat norocul pe una dintre străduțele laterale. Un loc perfect de parcare mă aștepta în liniștea serii parcă pus acolo de Zâna Bună.

Am zâmbit în semn de mulțumire și am plecat. Fetele mă așteptau.

Poze multe, șampanie, oameni veseli

În sala mare de evenimente, locurile începuseră să se ocupe. Unii încă se mai îmbrățișau, alții se salutau de la distanță, pe ici colo se menținea distanță, uneori privirile cădeau în podea. Ca la o nuntă când dai peste mătușa ciudată, dar bogată. Sau peste unchiul gălăgios, dar orb.

Liderii anului 2017 premiaţi la Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Lideraşi

Când Monica m-a invitat anul trecut la Gala Itsy Bitsy am crezut la propriu că l-am prins pe Dumnezeu de un picior. Cred că era prima dată când eram invitata undeva în calitate de blogger. Bineînțeles că nu cunoșteam pe nimeni, condusesem încă o dată desculță urmând să-mi pun tocurile la destinație, astfel că aveam picioarele bocnă în momentul intrării în sală. Am stat singură, am văzut comunitatea de bloggeri undeva mult în spatele meu pe scaune, am făcut o poză cu Otilia Mantelers și am plecat acasă. Ce ar fi trebuit să se întâmple tocmai se întâmplase.

Anul acesta am condus direct cu tocuri. M-am întâlnit cu fetele care mă așteptau să facem poze, iar evenimentul urma din nou, să mă scoată din zona mea de confort. Să plec înainte de final, grăbită la copii, întrebându-mă:

Eu cum aș putea schimba lumea-n bine?

Marinuș  a fost diagnosticat cu o tumoră la creier acum câțiva ani. Cancer. Mama lui l-a luat pe celălalt copil al ei și l-a părăsit pe Marinuș, lăsându-l în grija tatălui. Cu un venit mai mult decât modest, tatăl lui Marinuș vine la București pentru a găsi vindecare. Doarme pe banca din curtea spitalului nopți în șir, în timp ce puținii bani îl resuscitau pe Marinuș ca într-o poveste ratată cu monștrii.

E momentul când MagicHome prinde contur, speranță și mai apoi pereți. Casa unde vor sta părinții copiilor bolnavi de cancer devine realitate. Datorită iubirii de părinte și a comunității de oameni care înțeleg nevoia la nivelul unei celule.

Atunci când nu mai poți face nimic, oferă o îmbrățișare

În decembrie anul trecut, Marinuș a intrat în comă. După câteva zile, medicii l-au sfătuit pe tată să-și dea acordul pentru oprirea aparatelor.

– Mai așteptați, vă rog!

Apoi, a stat cu Marinuș în brațe o noapte-ntreagă.

A doua zi, au ieșit împreună din salon, ținându-se de mână.

Marinuș este mai bine. Luptă în continuare alături de tatăl lui și de toți cei care îl pot ajuta.

Vlad Voiculescu a primit premiul Liderul anului în Acţiuni Caritabile.

Iar pentru mine, a devenit rădăcina oricărei fapte bune. Acel ” trigger” care mă va activa mereu să îmi pese. Marinuș e fiecare copil care uneori are nevoie doar de o îmbrățișare.

Liderii care au mai primit trofeele Itsy Bitsy au fost:

Atena Boca – Liderul anului 2017 în Social Media, fondatoarea comunității LaPrimulBebe.

Diana StănculeanuLiderul anului 2017 in Parenting, psihoterapeută, coordonatoarea programelor de la Salvați Copiii despre care am mai vorbit aici.

Valeria Răcila van GroningenLiderul anului 2017 în Proiecte Sportive, fondatoarea Asociaţiei Bucharest Running Club.

Felicia FilipLiderul anului 2017 în Proiecte Culturale, ”mama” Operei Comice pentru Copii.

Corina PuiuLiderul anului 2017 în Educaţie, cofondator şi Director Executiv Teach for România.

Călin GoiaLiderul anului 2017 în Activităţi Extraşcolare, fondator al Voltaj Academy.

Virgil PopescuLider de-o viaţă în Muzică, compozitor a peste 100 de cântece pentru copii.

Cristian PepinoLider de-o viaţă în Teatru de Animaţie, regizor, scenarist, autor şi profesor în arta păpuşăriei.

Marcel IuresLider Inspiraţional de-o viaţă, actor și model inspirațional pentru generația tânără.

E nevoie de un sat pentru a crește un copil, iar acest sat se numește comunitatea oamenilor model de decență, inspirație și educație.

Sursa foto

By Published On: 06/02/2018Categories: Campanii și proiecte0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment