Cum ar fi ca desenul tău cu monștrii să inspire milioane de copii?

Am fost dintotdeauna un copil cu multă imaginație. Am o imaginație atât de bogată că deseori am impresia că ori cunosc toți oamenii de pe stradă, ori nu recunosc pe nimeni, ori mă urmărește toată lumea, ori bântuie șerpii la mine-n casă.

”Pe vremea noastră” – știu, sună a babă expirată, dar e adevărat, pe vremea noastră dacă aveai noroc de un prof care descoperea în tine sâmburele talentului erai salvat, dacă nu, ori aveai o șansă într-un milion să te autodescoperi și să uimești lumea de la tine putere – un caz la un trilion de copii, ori ajungeai la 30 de ani să lași totul și să o iei de la capăt – 1 caz la jumătate de trilion. Cunoaștem și noi oameni care au lăsat job de șef la multinațională să facă fuste creponate, pantofi cu stil sau să-și ia lumea-n cap pe-o barcă cu vele (pur întâmplătoare comparația, NOT!)

Eiii, dragii moșului, astăzi trăim alte timpuri. Nu face copilul bine ochi – du-l la înot, mai face câțiva pași, înscrie-l la tenis, începe să alerge, du-l la balet sau fotbal. Începe să vorbească, bagă-l la pian. Începe să se joace cu păpușile, du-l la teatru. Are, nu are talent, măcar avem instrumente să descoperim adevărul.

Aici am vrut să ajung.

Unul dintre promotorii unui astfel de instrument de identificare a talentului, exersarea și recunoașterea lui este canalul de televiziune Cartoon Network.

Pentru necunoscători, așa ca mine, Cartoon Network este unul dintre principalele posturi de televiziune pentru copii, care difuzează seriale animate de comedie, de acţiune şi aventuri. Cartoon Network se adresează băieţilor şi fetelor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 12 ani. 

În acest sens, Cartoon Network lansează a treia ediție a concursului Atelierele Imaginației Cartoon Network. Televiziunea îşi propune să susțină tinerele talente și să le ofere premii care să îi ajute în dezvoltarea talentului pe care îl au.

Ca parte a Atelierelor Imaginației Cartoon Network, portal online unde cei mici pot învăţa cum se realizează desenele animate preferate, concursul îi încurajează pe copii să dea frâu liber imaginației și să creeze propriile personaje, scenarii sau chiar propriile animații.

Pe scurt, intrați pe acest link (doar) de curiozitate – https://imaginationstudios.cartoonnetwork.ro/ și n-o să mai plecați. Eu tocmai m-am apucat să desenez un măr și să-l fac animație. WOW!

Intrați și vedeți și voi cât de fain și ușor puteți învăța să desenați animație.

Cine știe, poate aveți acasă un viitor ”făuritor” de animație.  Pfoai, ce mi-ar fi plăcut.

În ciuda vârstei de adresabilitate care este un pic mai mare decât o are copilul meu, Andre a participat la un prim atelier și cu câțiva extratereștrii cu mâini lungi și capete pătrate a intrat în concurs.

Nu e neapărat despre câștigul de cadouri, ci mai mult despre dezvoltarea imaginației, a creativității și finalitatea unui desen ce-i aparține în totalitate. Despre implicare, exersare, creare de idei și creșterea încrederii în sine.

Acum, că mai e fix o zi de școală vă invit să vă încurajați copiii să deseneze și să intre pe portal pentru încărcarea lucrărilor.

Termenul limită este 2 iulie. Mai aveți vreo două săptămâni la dispoziție, timp suficient să exersați și să vă imaginați lumi extraterestre ale secolelor viitoare.

Cum ar arăta oamenii viitorului?

Imaginează-ți cum ar decurge o zi perfectă din viața ta. Fă o poveste și încarc-o în portal.

Animalul tău de companie are o surpriză pentru tine. Ce poate fi? Desenează și încarcă lucrarea în portal.

Prietenul tău cel mai bun este……și arată…….și îl cheamă…….Acum, încarcă desenul în portal.

Îți plac benzile desenate. Foarte tare! Creează una sau poate, cine știe, ai deja câteva făcute și ascunse în sertar. Adu-le la lumină! Cartoon Network abia așteaptă să le vadă!

Și nu uitați: desenatul dezvoltă creativitatea, imaginația, ajută la dezvoltarea gândirii logice și la motricitatea fină.

Succes!

Hai că mă apuc și eu de desenat. Poate măcar la texte să mă bage!

Ce-ar putea vorbi fructele între ele?

 

 

 

By Published On: 15/06/2017Categories: Jurnal de părinte0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment