Cel mai frumos cadou de Paște

Hristos a înviat!

Anul acesta a fost cel mai intim Paște pe care ne-a fost dat să-l petrecem de-a lungul ultimilor ani.

Fără părinții noștri alături, fără familie și prieteni, aseară m-am simțit dincolo de orice, un pic tristă fără să pot împărtăși emoția Învierii cu cei asemeni mie.

Lumina n-a venit decât în mesaje, iar bucătăria, altădată însuflețită, aseară era întunecată. Copiii dormeau, iar eu priveam pe geam bezna de afară. Locuiesc relativ departe de oraș, numai câinii se auzeau lătrând în liniștea nopții.

Cine s-ar fi gândit vreodată că vom ajunge să simțim durerea morții și bucuria învierii la nivelul cel mai adânc al sufletului nostru, să pui viața ta mai presus de orice, viața celui de lângă tine mai presus de propriile tale principii, să stai acasă când ai vrea să alergi într-un suflet către cei dragi ție, să renunți la binele tău pentru binele altora mai puțin norocoși ca tine.

E un exercițiu de voință pe care numai în astfel de situații, pus față în față cu o realitate necunoscută și plină de incertitudini, îl poți duce până la nivelul superior. Dincolo de limite și de zona de confort.

În acest spirit, în Joia Mare am trimis către Asociația Dragoste desculță cei 1000 lei despre care v-am povestit la începutul săptămânii.

Planul inițial a fost să vând cele 31 de cărți, contravaloarea a aproape 1000 lei, în două săptămâni. M-am gândit că lumea e ocupată cu Paștele, mulți sunt în criză financiară din cauza coronavirusului și nu mi-am dorit să stresez și eu mai mult decât era cazul. În plus, prefer planurile realiste în fața celor idealiste.

De acest Paște atât de intim am realizat însă că oamenii sunt mult mai mult împreună decât aș fi crezut. Nu numai că am strâns toți banii în prima săptămână, ci doar în patru zile, ceea ce mi-a dat timp să trimit suma totală înainte de Paște ca să ajungă la timp la cei în nevoie, dar am realizat că atunci când e mai greu, tot faptele bune te salvează pentru o nouă zi.

Sunt cele care rămân eterne când noi nu mai suntem, sunt amintirile pe care le creăm pentru cei asemeni nouă care au mai multă nevoie, e momentul acela:

– Voi reuși!

când te zdrobești puternic de pământ.

Iar apoi, te ridici și-o iei de la capăt.

Vă mulțumesc în numele lor!

În fiecare dintre noi stă o faptă bună. Mai multă înțelegere, mai multă acceptare, un cadou primit de la un prieten, așa cum s-a întâmplat să fie cumpărată cartea mea și dăruită altor mame, un ajutor financiar acolo unde e mai mare nevoie de el.

Să fim fericiți în inimă, Iisus a înviat!

 

Background photo created by jcomp – www.freepik.com„>Sursa foto

 

 

By Published On: 19/04/2020Categories: Stil de viață0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment