Îmbracă-te frumos și când nu te vede nimeni

Am fost mereu de părere că atunci când te îmbraci ar trebui să o faci în primul rând pentru tine și apoi pentru oamenii din jur. Mă uit la fii-mea care atunci când se trezește din somn prima dată își alege cea mai frumoasă rochie, apoi își pune micul dejun, apoi sare în trambulină.

Am întrebat-o:

– Beti, de ce nu îți iei ceva mai lejer? Poți sări cu rochia aia?

– Da, îmi place și mă simt bine.

Mi-am amintit brusc de o nuntă la care am fost acum vreo câțiva ani, în care după vreo câteva ore de dans și distracție mireasa și-a schimbat pantofii cu niște șlapi. Nu mi-am putut lua ochii toată noaptea de la ea, cum stătea în rochia ei minunată de cine știe câte mii de lei și în șlapi.

Că îi era comod, fără nici un dubiu. Dar, atunci, dacă tot cauți comoditate de ce te mai stresezi să-ți cumperi rochie de prințesă și nu te măriți într-o rochie scurtă cu teniși în picioare, cum, de altfel, am mai auzit că se mai face. Vrei comoditate, alegi comoditate. Vrei șlapi, faci nuntă cu toată lumea în șlapi, faci la hotel de 5 stele, stai până dimineața în pantofi cu toc și pietre nestemate, dacă asta alegi.

Sau îți schimbi pantofii cu toc de 13 cu alții mai comozi, dar care să se potrivească ținutei, nu chiar șlapii sau balerinii cu care ai fost ieri la piață.

– Să-mi pun niște pantofi de schimb, că poate mă dor picioarele, spune ea căutând o pungă de plastic în sertar.

– Dacă te dor picioarele, te așezi pe un scaun sau îți iei din start altă încălțăminte. De ce să te încalți cu niște pantofi, o frumusețe, dacă știi că te vor durea picioarele și vei rezista fix 10 minute în ei?

Te îmbraci pentru cei din jur sau pentru tine?

Asta e din aceeași categorie cu hainele de casă. S-a tot perpetuat încă din generațiile bunicilor noștri că hainele pe care le porți prin casă sunt acele tricouri murdare cu clor, cei mai zdrențuroși pantaloni sau maieurile pătate cu grăsime.

Pe de altă parte, ne cumpărăm haine în fiecare weekend. Avem dulapul plin de nu mai știm pe unde să le punem și cu ce ocazie să le mai purtăm.

Acum vreo câțiva ani, când aveam copiii mici și mai mult stăteam în casă, ba în pijamale, ba în colanți, de câte ori venea vreun curier la mine trebuia să mă schimb numai să prind o formă umană ca să pot deschide ușa. Nu era suficient că aveam cearcănele de un metru și mi-aș fi vândut sufletul pentru 2 ore de somn, mai arătam și de parcă aș fi scăpat de pe o barcă naufragiată. Așa că, într-o zi, mi-am pus hainele cu care mergeam de obicei în oraș, m-am parfumat, mi-am aranjat părul și mi s-a ridicat moralul cu mult peste nivelul mării. Am stat toată ziua în casă, cu copiii, dar pentru prima dată, după mult timp, mă simțeam bine cu mine. Apoi, zilele următoare mi-a venit chef să ies în oraș, și ușor-ușor, (re) intram în lumea socială.

Cu ruj nu mă dau aproape deloc, dar rimelul nici astăzi nu-mi lipsește vreodată de pe gene, iar fără cercei la urechi, ziua nu e bună. Am zile când mă văd doar cu copiii și soțul, dar nu pentru ei o fac, ci pentru a mă simți eu bine cu mine. E un autorespect de la care nu fac rabat niciodată. Să mă uit în oglindă și să-mi placă de mine, asta îmi dă încredere și mă face să zâmbesc.

Și copiii au voie să se îmbrace frumos în parc

Păstrăm hainele bune pentru când mergem în vizită, iar în parc le luăm pe alea gri sau negre, deja murdare sau pătate.

Când erau copiii mei mai mici și erau în faza în care pătau totul în jur, de câte ori venea mama la mine îmi spunea:

– Îmbracă-i, dragă, cu haine frumoase, să se simtă și ei bine. Că le rămân mici și nu se mai bucură de ele.

Așa am învățat să le scot hainele de la naftalină și să nu mai plâng după toate petele de fructe de pe ele.

Apoi, mai văd acești copii îmbrăcați ca din revistă dar n-au voie să mute un fir de pai să nu cumva să murdărească bunătate de haine. Decât haine curate, mai bine copilărie fericită. Iar acuma, s-au inventat atâtea produse de scos pete că e și păcat să nu se simtă și copiii fericiți luând bălțile la rând, în rochițe de prințesă.

Garderoba sănătoasă conține lucruri puține, dar calitative

Mi-a spus mai demult o tipă, o fashionistă, că pentru a avea o garderobă sănătoasă ar trebui să avem un singur sacou, dar de cea mai bună calitate, o singură pereche de pantofi, dar de foarte bună calitate, câte una – două piese dar unice, speciale, care să se combine elegant între ele. Nu multe haine ca să umple dulapul, ci puține dar calitative.

Îmbrăcați-vă cu lenjeria sexi din satin și când dormiți singure în pat, făceți-vă manichiura și când nu vă vede nimeni sau puneți pe voi tricoul acela super frumos, nou nouț cu etichetă când vă apucați să pregătiți cina.

Făceți-o pentru voi, iar fiecare zi va fi ca o petrecere în sufletul vostru!

 

*** Am scris o carte despre viața de părinte înainte și după copii cu scopul de a te liniști și a îți da speranță atunci când crezi că totul s-a dus pe pustiu. Realitatea e că trăiești cel mai frumos vis, care surpriză, a devenit realitate!  Destin de mamă, cartea care te relaxează și te binedispune mai ceva ca o vacanță în Bali sau o ciocolată mâncată pe furiș, în baie.

 

Business photo created by katemangostar – www.freepik.com„>Sursa foto

 

 

 

 

 

 

Share This Story!

Leave A Comment