Bine ai venit, rutină, în viața mea!

Cel mai mult și cel mai mult din toată hărmălaia asta cu Moș Crăciun, sărbători, zile de naștere, mănuși, căciuli și revelion îmi place începutul de an nou.

Decembrie e o lună atât de haotică, iar parcă de această dată a fost și mai incontrolabil. Pretențiile la cadouri din ce în ce mai mari, alergătura după mâncare și mai aprigă, coada la spălat mașinile și mai lungă, angajații de la Registrul Comerțului și mai indispuși.

Despre ce ești tu, Decembrie?

Una peste alta, în ultima săptămână din 2017, atunci când toată lumea era în concediu și-și pregătea ținuta pentru petreceri, eu m-am întors din nou la serviciu. Un antreprenor nu ia niciodată vacanță, nu?

Cu acestea fiind spuse, am încheiat anul cu două concluzii esențiale:

  • Cu cât sunt mai convinsă de un anumit lucru, cu atât probabilitatea să se întâmple contrariul este mai mare. Abia ce filmasem video-ul pentru Cafeaua de la 10, ediția de Anul Nou  când jumătate din ce-am spus acolo a dispărut atât de brusc încât te întrebi dacă a existat vreodată sau a luat-o cu totul razna o minte prea creativă.
  • Rezoluțiile nu aduc nici un beneficiu, atâta timp cât lucrurile stau în afara puterilor noastre de control. Decât să ne condiționăm să mâncăm sănătos când emoțional noi nu suntem pregătiți, mai bine alegem să trăim liberi și în respect pentru noi și cei ce ne înconjoară. Restul va veni de la sine.

Partea infinit mai bună la toată furtuna aceasta de cozi, nervi și mâncare greu digerabilă este venirea anului nou.

Și în ciuda faptului că niciodată nu am dat importanță prea mare modului de a ne petrece revelionul: de cele mai mult ori l-am făcut acasă, de foarte puține ori la munte, dar întotdeauna cu copiii, intrarea în Noul An a reprezentat un nou început, o nouă șansă, un motiv de a ne bucura de viață, de familie, de ceea ce rămâne cu adevărat în timp.

O noapte nu schimbă emailurile la care nu ai răspuns, facturile pe care nu ți le-ai plătit, ITP-ul pe care nu ți l-ai făcut.

O noapte împreună cu zâmbetele copiilor tăi, cu muzica tinereții tale și cu prietena care te ascultă și te înțelege aduce însă speranță, încredere și voie bună.

Anul Nou vine cu 365 zile în care ai putea:

  •  să te joci mai mult cu copiii,
  •  să zâmbești mai des,
  •  să vorbești mai calm,
  •  să-l asculți pe celălalt mai mult,
  •  să citești mai des,
  •  să reflectezi,
  •  să te culci mai devreme,
  •  să-i îmbrățișezi pe cei dragi mai mult.

Ziua: 3, Luna: Ianuarie, Anul: 2018

A trecut și Anul Nou. Nimic nu mă poate bine dispune mai mult decât un ceai negru, băut la 5 dimineața la masa din bucătărie.

Bine ai venit, rutină, în viața mea!

 

Sursa foto

By Published On: 03/01/2018Categories: Jurnal de părinte0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment