Ce faci când părul tău are o zi proastă?

Probabil toată lumea știe că bărbatul trebuie să fie un pic mai frumos ca dracu. Cel puțin așa se spune prin popor. Eu sunt de acord, atâta timp cât are dinții albi, miroase frumos și vorbește corect gramatical.

Pe de altă parte, femeia – cum era? – trebuie să fie doamnă în societate, gospodină în bucătărie și bună la pat.

Vedeți cum bărbatul trebuie să fie (doar) spălat și femeia să alerge pe minim trei culoare: pe tocuri, cu chiloții de dantelă trași pe ea și șorț mini pe deasupra. Să miroase a parfum scump în timp ce face ciorbă rădăuțeană în bucătărie, să fie frumos îmbrăcată sau măcar cu un ruj roșu pe buze dată, să zâmbească după 5 ore cu copiii acasă și să fie relaxată ca o floare de primăvară după 12 ore de stat în picioare, alergat, spălat și călcat.

Păi nu merităm noi o zi de spa la shopping?

După mai bine de 2 luni în care singurele magazine în care am intrat au fost Lidl-ul pentru lapte și înghețată și Mega Image-ul pentru cafea și măsline am fost ieri la mall ca să cumpăr un cadou. Și cum niciodată în viața asta nu s-a pomenit femeia să se ducă la mall doar pentru un cadou, am intrat puțin și la H&M pentru a vedea niște salopete (tricouri lui Andre, papucei de prințesă pentru Beti, cum spuneam, am intrat doar puțin). Am înțeles că se poartă acum aceste salopete mai scurte iar eu visez de vreo 3 ani să am una în garderobă.

Doar că – dacă v-a fost vreodată ciudă pe persoanele înalte, acum e un moment bun să fiți răzbunați – toate salopetele pe care le-am probat îmi sunt mici între picioare. Zici că mă spânzură cineva de chiloți, atât de odios arăt. Dar pe principiul – speranța moare ultima, mi-am luat și de data asta vreo 3 modele la probat, că poate, poate, au schimbat ăștia tiparul. Nici o șansă: într-una arătam de parcă eram o praștie gata ancorată pentru impact, la alta bretelele se terminau undeva sub sâni, iar a treia îmi făceam un fund dublu pe care nimeni, dar nimeni nu și-l dorește.

Prețul însă de la 90 până la vreo 160 lei. Atâta costă o piesă de vestimentație mult dorită care în cazul meu nici nu pica bine. O fi prețul corect, nu știu, cum spuneam, în afară de laptele de capră 8 lei și cafea la cutie 23 lei nu mai cunosc altele.

M-am lăsat păgubașă cu salopetele, așa că m-am gândit să-mi șterg supărarea într-un magazin de costume de baie. Că tot plec acușica în concediu. În primul rând, costumele în două piese se vând separat. Deci minim 100-110 lei că eu topless nu fac, nu de alta, dar ar râde și curcile de mine. Zic, bine, lasă, că am costume acasă, să-mi iau o chestie din aia flu-flu care se pune peste costum, că doar mă duc cu barca și ce e mai frumos decât să-ți fluture vântul prin textil? Minim 60 lei, dar ce mi-a plăcut mie de la 80 în sus.

Am renunțat. Mi-am amintit brusc de cele 4 rochii de plajă din dulap și papuceii de care are nevoie fii-mea pentru serbare.

În acest timp, soțul meu…

Defila prin casă într-o pereche de pantaloni scurți noi. Mă uit cu coada ochiului la el, poate mi se pare. El, pantaloni noi?

– De când?

– Mi i-am luat azi din H&M.

– Tu, ai fost la cumpărături?

– Da, că mi-am uitat echipamentul de sală acasă.

– Și cât ai dat? Arată chiar bine.

– 60 lei cu tot cu un tricou alb.

– Cum măi, să dai 60 lei pe o ținută completă în care să arăți beton și noi, cu țâțele lăsate și picioarele prea lungi, prea scurte, prea groase sau prea slabe de la 90 în sus?

Cred că de aia s-a inventat rujul roșu și gluma de mai jos:

www.mamipetocuri.ro

 

***Pentru o doză de relaxare, te invit să citești Destin de mamă

 

 

 

 

 

 

 

By Published On: 11/06/2019Categories: Stil de viață4 Comments

Share This Story!

4 Comments

 1. Marinela 11/06/2019 at 12:53 - Reply

  Asa sunt si eu imi cumpar lucruri pentru mine in ultimu moment nici la reduceri nu ma indur sa dau banii totul pt copii si casa nu fac bine dar ma ia vina si remuscarile cand cheltui banii pt mine

  • Feli 13/06/2019 at 13:48 - Reply

   Si pe mine mai iau astfel de remuscari, dar mai am si remuscari ca nu am grija de mine suficient. Atunci ma apuc si ma rasfat pana imi trec.:))

  • Dina Bento 05/07/2019 at 08:29 - Reply

   Poate se cheamă maturizare, noi tot avem, să aibă și copiii…..Eu cred că e ok până la punctul de a nu uita cu totul de noi. Știi cum e, nici o extremă nu e bună.

Leave A Comment