Pavlova, prăjitura mea genială

Pe cât de complex pare acest desert, poate și datorită poveștii din spatele lui – a fost creat după balerina rusă Anna Pavlova, pe atât de simplu de făcut este.

2 secrete are această rețetă:

 1. separați foarte bine albușurile de gălbenușuri. Mi s-a întâmplat să-mi scape un firicel de gălbenuș în albuș, n-a fost tragedie, m-am chinuit să-l scot, dar încercați maxim posibil albușurile să fie curate.
 2. lăsați blatul în cuptor până se răcește complet, de preferat peste noapte. Eu l-am scos după vreo 6 ore și tot a crăpat. Crapă oricum, dar asta-i partea cea mai faină la această prăjitură. Less is more!

Ingrediente pentru bezea:

 • 5 albușuri de ou (la temperatura camerei)
 • 200 – 250 gr de zahăr pudră (după gustul vostru)
 • 2 linguri amidon (se poate și fără, acesta ajută bezeaua să devină crocantă pe dinafară și moale pe interior)
 • 1 lingură oțet (sau zeamă de lămâie)
 • un praf de sare
 • 1 zahăr vanilat/ esență vanilie

Ingrediente pentru decorare:

 • 400 ml frișcă lichidă (eu am găsit La Dorna cu zahăr și vanilie, a dat un gust extraordinar, dar de obicei pun smântână lichidă simplă)
 • 400 gr de fructe de pădure, căpșuni congelate (ce doriți și găsiți)
 • 100 – 200 gr zahăr pentru fructe, dacă vi se par acre. Datorită smântânii deja dulci, eu am pus doar câteva linguri pentru a închega puțin zeama.

Preparare:

Se bat albușurile la mixer, la început ușor, cu sarea, puțin zahăr, iar apoi din ce în ce mai repede, adăugând restul de zahăr, oțetul, amidonul și vanilia. Batem până se întărește compoziția.

Tapetăm tava de cuptor cu hârtie de copt și așezăm un inel metalic de 24/26 cm, desenăm conturul lui și apoi așezăm bezeaua. Saaaaau, puneți direct bezeaua în inel și după, scoateți-l cu grijă. Nu vă stresați că nu are marginile perfecte. Exact cum a ieșit, așa trebuie să fie!

www.mamipetocuri.ro

Preîncălzim cuptorul la 100 grade și punem bezeaua la copt pentru 2 -2 ore jumătate. O mai verificăm din când în când, deschidem cuptorul foarte rapid abia după prima oră.

Pentru crema de ornat, batem smântâna foarte bine până devine frișcă.

Lăsăm fructele la decongelat și adăugăm zahărul peste ele.

Scoatem bezeaua din cuptor, așezăm frișca peste ea, încercând să menținem stilul neuniform, iar peste frișcă punem fructele de pădure cu sosul format.

 

Deliciu puțin spus!

 

*O altă variantă de ornat este cu fructe proaspete, asta când anotimpul vă permite.

www.mamipetocuri.ro

 

 

By Published On: 19/01/2019Categories: Rețete rapide, Rețete românești0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment