Să crezi în nebunia celuilalt e cea mai frumoasă dovadă de iubire

Am avut această revelație în călătoria noastră din Africa.

Sunt ani de zile în care mi-am dorit enorm de mult să fac safari, să simt sălbăticia, să cunosc oameni și civilizații noi, să mă las îmbiată de preparate culinare diferite. Viața mea e definită prin dorința de a cunoaște, în termeni mai puțin ortodocși se numește lăcomie.

Cunoaștere prin experiență.

V-am mai povestit pe aici, că din acest motiv nu am excelat la școală. Am trăit ani de zile cu impresia că sunt mediocră, chiar slabă și că nu pot mai mult, în contradicție cu ceea ce îmi spunea intuiția că orice e posibil. Să scriu cărți, să ajung în Portugalia, să lucrez cu copii din Africa, să ajung în Africa și să fac câte am mai făcut și să ating împlinirea.

Mă îndepărtez de la subiect, știu, dar toate se leagă și se dezleagă ca să înțelegem că doar atunci când ne acceptăm așa cum suntem, indiferent de ce zice școala, familia, uneori, chiar și creierul, magia stă în puterea noastră.

Revenind la subiectul articolului, în timp ce eu visam cu ochii deschiși că într-o zi voi ajunge acolo, soțul meu nega categoric pe motiv că e periculos, departe și periculos. El fiind pe cunoaștere prin învățare.

Anii au trecut, eu am continuat să visez, iar în ziua în care și-a dat voie să creadă că se poate și altfel de cum crede creierul lui și pe motiv că eu am făcut 40 ani, a cumpărat bilete în Africa și-am plecat în călătoria vieții mele.

Oare doar a mea?

Într-o seară, când luam cina la un restaurant intim în Cape Town, simțind toată acea fericire și împlinire acoperindu-mă cu totul, așa cum se desenează lumina divină curgând din cer în icoane, l-am întrebat:

– Călătoria aceasta este doar pentru mine sau simți și tu bucuria?

El mi-a zâmbit, uitându-se în ochii mei, mi-a luat mâinile în mâinile lui și mi-a spus:

– Dacă nu ai fi fost tu, eu nu aș fi venit niciodată aici! Datorită ție, am descoperit un loc absolut minunat și mă simt cu adevărat fericit că am ales să venim aici!

Astăzi împlinim 12 ani de la căsătorie. Adunând încă 6 ani de dinainte, sunt 18 ani de când ne știm și de când am simțit că ar putea face orice, absolut orice pentru mine: de a se muta în România, până la aduce echilibru în viața mea, financiar și emoțional.

Și totuși, dintre toate câte a făcut, cea mai frumoasă declarație de dragoste a fost cea din Africa:

Să crezi în visul celuilalt e cea mai frumoasă formă de iubire.

Pentru că împlică pace și echilibru cu tine, încredere supremă în celălalt.

Încredere totală în Viață.

noi doi

Sursa foto

Share This Story!

Leave A Comment