Cornulețe umplute cu lapte condensat

Știți de data trecută că mi-am pus ambiția să fac lapte condensat de casă pentru că voiam, de fapt, să fac o rețetă de cornulețe umplute cu lapte condensat și nu aveam ingredientul care făcea diferența, fix laptele condensat.

Și cum rețeta a fost un real succes, am păstrat-o în frigider vreo 3 zile, până am reușit să fac rost de vreo 30 de minute ca să-mi pun în practică planul.

Așadar, doamnelor și domnilor, rețeta de cornulețe umplute cu lapte condensat pe care am făcut-o în 30 de minute înainte să iau copiii de la școală și care s-au evaporat la fel de rapid, să înceapă:

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • 90 g zahăr
  • 80 ml ulei (de care vreți voi dar să nu aibă gustul prea puternic)
  • 200 ml smântână de gătit (dar nu îndulcită, dacă aveți dulce, nu mai puneți zahăr)
  • 7 g drojdie uscată (sau 25 g de cea proaspătă)

Pentru umplutură:

  • 150 – 200 g lapte condensat

Adică, vreo trei sferturi din rețeta completă. Restul îl puneți la frigider și mai puteți repeta povestea când vi s-a făcut poftă, din nou. Ține și câte o lună la rece.

În cazul în care aveți lapte condensat din comerț e nevoie să-l faceți mai cremos că altfel va curge, așa că turnați laptele condensat într-o crăticioară, adăugați 8 g unt și 40 g lapte praf și amestecați la foc mic, până se formează o cremă mai groasă. Lăsați la rece până faceți aluatul.

Modul de preparare:

Pasul 1: Într-un recipient se amestecă cele două ouă, uleiul, zahărul, uleiul, smântâna și drojdia și se omogenizează totul cu telul, până ajunge ca un aluat de clătite mai curgător.

Pasul 2: Se adaugă făina în ploaie, se amestecă inițial cu telul, apoi cu mâna până începe să se omogenizeze totul și devine un aluat moale ca o plastilină care nu se lipește de mâini.

În funcție de umiditatea din casă, tipul de făină și de smântână e posibil să aveți nevoie de mai multă sau mai puțină făină. Secretul este să frământați bine aluatul ca să nu adăugați mai multă făină decât e nevoie.

Pasul 3: Împărțiți aluatul în 4 bucăți relativ egale și din fiecare întindeți o foaie rotundă din care tăiați triunghiuri ca de cornulețe.

Pasul 4: Puneți pe fiecare triunghi câte un pic de lapte condensat, eu ung foaia cu totul ca să iasă cornulețele cu gust uniform de umplutură, le rulez și le pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pasul 5: Le bag la cuptorul preîncălzit, la 180 grade și le las aproximativ 15-20 minute. Maxim 25, în funcție de cuptorul fiecăruia. Ele trebuie să fie puțin bronzate pe deasupra, ca o mamă care prinde soarele numai în parc cu copiii, iar pe spate, ca o tânără până să devină mamă și cu timp berechet de stat la plajă.

Pasul 6: Le lăsați la răcorit și gustați!

Probabil n-o să vă placă și-o să le păstrați numai pentru voi! Eu nu voi spune nimic, garantez pentru secretul vostru!

 

Ceea ce iubesc la aceste cornulețe e că nu sunt foarte dulci, au doar un iz dulceag, sunt perfecte pentru cafea sau gustarea copiilor când și-au mâncat deja porția de dulce de peste zi. Nu mai spun că sunt extrem de pufoase și au gust fin de cremă de lapte!

 

Dacă vreți și partea distractivă a rețetei, aia în care vă povestesc de făcăleț, tipul de făină și cum mamele nu mănâncă ci doar gustă, vă rog să poftiți în fața ecranelor, că popcorn-ul e gata să se facă.

Poftă bună și vizionare plăcută!

Și nu uitați, că dacă vreți să mă ajutați, un subscribe la canal e suficient!

Pups!

 

 

***Iar pentru că mi-am dorit să fac părinții să se relaxeze, am scris Destin de mamă, cartea care binedispune și vă face să zâmbiți.

 

 

 

Share This Story!

Leave A Comment