Creveți în sos de miere (cu garnitură de orez basmati)
Pe cât de complicat pare să gătesc în fiecare zi, treaba în bucătărie pentru mine este foarte simplă.
Am 5 principii pentru mâncarea gătită de la care rareori fac rabat:
- rapid – neapărat să se facă undeva între 30 de minute și o oră. În weekend îmi permit și rețete mai complexe, dar se întâmplă rar și cu motive serioase.
- proaspăt – gătesc cu mici excepții în fiecare zi, porții mici fără să-mi umplu frigiderul cu rămășițe. Nu-mi plac caserolele cu mâncare reîncălzită.
- gustos – ca să mâncăm cu poftă și să nu rămână apoi prin frigider.
- ieftin și sănătos – încerc să echilibrez prețul cu calitatea. Nu cumpăr cele mai ieftine produse dar nici nu dau o avere, că mai avem de plătit lumina, gazul și de ținut copiii prin școli.
- de savurat în familie – cred, cred, cred că mâncarea cea mai bună se mănâncă împreună, în familie. E momentul special de reîntâlnire, de reconectare după o zi sau o săptămână de muncă, iar pe noi o cină în familie ne-a salvat de multe ori în situațiile mai complicate ale vieții. În plus, iau mereu în considerare, atunci când gătesc, gusturile fiecăruia.
Nu sunt toate bătute în cuie. Mai îmi scapă unul colo, unul dincolo, cumpăr și pește mai scump, pâinea o las uneori mai mult la dospit. Dar măcar 3 din 5 ar trebui păstrate la fiecare masă gătită.
Azi vă propun o rețetă cu iz mediteranean:
Creveți în sos de miere
Ingrediente:
- 500 grame creveți proaspeți/ decongelați, decorticați
- 30 ml sos de soia (dacă vă place cu mai puțin sos, reduceți cantitatea)
- 50 ml miere
- o lingură mare de ghimbir tăiat cubulețe mici
- o lingură mare de usturoi tăiat cubulețe mici
- 2 lingurițe de ulei de măsline
Preparare:
Poftă bună!