Tartă (crumble) cu mere
Am primit de la o prietenă câteva mere din acelea adevărate, pe care le culegi din copac și trebuie să le mănânci în maxim 2-3 zile că altfel se strică. Din acelea bune, bune ca la bunica, din grădină de pe vremea copilăriei noastre.
Și pentru că aveam destule și la noi, în casă, e păcat capital să aruncăm fructele la gunoi, m-am apucat să fac cea mai tartă de tartă cu mere pe care am învățat-o de la o prietenă franțuzoaică.
Care nu e chiar tartă că nu are aluat, ci mai degrabă un fel de crumble de mere care se face atât de rapid că numai făcând o să mă credeți pe cuvânt.
Și ce facem noi, mamele, când avem o rețetă super simplu de făcut? Exact, cerem ajutor copiilor care se vor super distra la tăiat mere și amestecat făină cu zahăr.
Dacă rețeta are vreun secret? Absolut nici unul!
Stați să vedeți:
Ingrediente:
- 110 g făină albă
- 110 g zahăr
- 40 g unt
- un vârf de sare
- aprox. 500 – 600 g mere curățate și tăiate cuburi
- 50 g zahăr pentru mere. Dacă merele sunt foarte dulci, puteți trece peste acest pas.
Preparare:
Pasul 1: Într-un recipient măricel, amestecăm făina, zahărul, untul cuburi și sarea. Formăm un fel de aluat nisipos, care nu se încheagă.
Pasul 2: Curățăm merele, pe mine mă ajută copiii, le lăsăm în coajă, la cuptor devine crocantă și super gustoasă, le tăiem în felii, apoi cuburi și la final, adăugăm zahărul. Amestecăm.
Pasul 3: Peste mere adăugăm compoziția de la punctul 1, amestecăm bine.
Pasul 4: Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, a mea are aproximativ 28 cm in diametru, și așezăm compoziția de mere, de la punctul 3.
Pasul 5: Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 45 minute.
Dacă aveți și înghețată de vanilie, tocmai ați pregătit unul dintre cele mai rapide, ușoare și gustoase deserturi.
Să vedeți cum merge la cafea!